Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Φορολογικές δηλώσεις

linked from unfollow
Από χτες κυκλοφορούν στο ελληνικό internet οι φορολογικές δηλώσεις των μεγαλύτερων επιχειρηματιών της Ελλάδας. (Αλαφούζος, Βγενόπουλος, Κόκκαλης, Μάνεσης). Το περιοδικό Unfollow έσπασε την σιωπή και με στοιχεία δείχνει τι έχει συμβεί στην χώρα μας. Για 30 χρόνια τα διαπλεκόμενα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν τολμούσαν να πουν το αυτονόητο. Ένα απόσπασμα από το επίσημο site του περιοδικού:
unfollow.gr
"Όπως έχει ειπωθεί, δημοσιογραφία είναι να γράφεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να γραφτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις. Στο UNFOLLOW λοιπόν αποφασίσαμε από το πρώτο μας κιόλας τεύχος ότι αν πρόκειται να καταπιαστούμε ως δημοσιογράφοι με το πολιτικό πρόβλημα που διαπιστώνουμε, δεν αξίζει ούτε να γράφουμε εξυπνούλικα χρονογραφήματα περί της απουσίας «φορολογικής συνείδησης» των εστιατόρων ούτε να μπήγουμε κι εμείς το μικρό μας τσεκουράκι στην πεσούσα δρυ της εβδομάδας. Απεναντίας, αυτό που αξίζει είναι να μιλήσουμε για τον τεράστιο ελέφαντα στο κέντρο του δωματίου, που όλοι καμώνονται πως είναι αόρατος.


Ο ελέφαντας είναι το σύστημα εκείνο που επιτρέπει σε μια ολιγομελή ομάδα ανθρώπων να προστατεύονται στο διηνεκές από οποιαδήποτε προσπάθεια «μεταρρύθμισης», από οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης ουσιαστικής ισονομίας στη χώρα. Κι αυτό με την πλήρη συνενοχή μιας εκτελεστικής εξουσίας που επιστρατεύει όλη της τη δύναμη, ώστε και οι άλλες εξουσίες –η νομοθετική, η δικαστική, σύσσωμη η κρατική γραφειοκρατία αλλά και ο Τύπος– να κατασκευάζουν ξανά και ξανά ελαφρώς παραλλαγμένες εκδοχές αυτού του συστήματος ανισότητας και αδικίας."

Δημοφιλεις αναρτήσεις