Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ανεργία

Τι να γράψουμε για την ανεργία; Τέσσερα χρόνια, μια καλή είδηση, ένα μέτρο κατά της ανεργίας, δεν έχει ανακοινώσει καμία ελληνική κυβέρνηση. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν έχει αισιοδοξία ότι στις επόμενες μέρες, θα έχουμε έστω και 1% μείωση στην ανεργία.

Το γράφημα από το ethnos.gr δείχνει την αυξητική τάση, ενώ το κείμενο φαίνεται σαν να το έχει γράψει κάποιος με διχασμένη προσωπικότητα. Διαβάστε αναλυτικά και βγάλτε άκρη μόνοι σας, η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά: ethnos.gr

Εδώ ο απαισιόδοξος:
"Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας εντός του τρέχοντος έτους. Μάλιστα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών προβλέπει ότι μέσα στο 2013 το 1/3 του ελληνικού εργατικού δυναμικού θα είναι άνεργο, καθώς διατυπώνει την εκτίμηση ότι το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει το 30,1% ."

Εδώ ο αισιόδοξος:
"Επιχειρήσεις. Η αισιοδοξία επιστρέφει. Η αισιοδοξία επιστρέφει στα επιτελεία των διοικήσεων των επιχειρήσεων μετά δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της PWC. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων επιχειρήσεων βλέπουν φως στο τούνελ."


Δημοφιλεις αναρτήσεις