Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εντατική


Δύο μέρες έμειναν ακόμα για τον Μάρτιο, ανυπομονούμε να αλλάξουμε backround εικόνα στο artamou, μήπως φύγει επιτέλους αυτός ο χειμώνας και γλυτώσουμε έστω και λίγο πετρέλαιο, για το καλοριφέρ. Ο καιρός από ότι φαίνεται τις επόμενες μέρες θα είναι άστατος όμως...

Μερικά τελευταία νέα.

Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες τελικά γράφουν την αλήθεια πιο πολλές φορές από ότι οι πολιτικές. Με αφορμή το θάνατο ενός 61χρονου πριν 4 μέρες καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι για εντατική στην Ήπειρο, αναδημοσιεύουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα:

espressonews.gr
Μόνο ένας στους δύο έχει θέση στην Εντατική!
"Την ώρα που η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για κίνδυνο ανθρώπινων ζωών από τα λουκέτα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα στοιχεία φανερώνουν ότι καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον θάνατο επτά με δέκα ασθενείς που δεν βρίσκουν κρεβάτι.

Στις δεκάδες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας που έχουν «εξουδετερωθεί» σε όλη τη χώρα, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπάρχει κίνδυνος να προστεθούν μέχρι το Μάιο άλλες σαράντα με πενήντα, καθώς τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται τα ίδια στην Εντατική στερώντας την ελπίδα σε εκατοντάδες ασθενείς που πεθαίνουν στην αναμονή για ένα κρεβάτι σωτηρίας. Τα δεδομένα αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς σχεδόν δύο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο της ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι στην Εντατική των δημόσιων νοσοκομείων.

Οσα αποκάλυψε μιλώντας στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Απόστολος Αρμαγανίδης προκαλούν ανατριχίλα. «Η κατάσταση είναι τραγική και αναμένεται σύντομα να γίνει ακόμη χειρότερη. Χάνονται ζωές από την έλλειψη κρεβατιών σε ΜΕΘ. Οι ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας στην αναμονή των νοσοκομείων της χώρας για να βρεθεί ένα κρεβάτι."
Διαβάστε όλο το άρθρο: espressonews.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις