Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μεθοδικό σχέδιο καταστροφής

Γιατί; Όλοι αναρωτιούνται, τι ακριβώς συμβαίνει με την κρίση. Κάθε μέρα, το ίδιο θέμα. Η λογική μας λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη, αφού δεν λαμβάνεται ούτε το πιο μικρό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση  Ακόμα και ο πιο απλός άνθρωπος να κυβερνούσε θα δημιουργούσε ανάπτυξη απλά κάνοντας το αντίθετο από ότι έχουν κάνει οι καταστροφείς της χώρας μας. Το ερώτημα όμως είναι που το πάνε και καταστρέφουν τα πάντα; Αυτό μας ρωτάνε όλοι όσοι μιλάμε γύρω μας.

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το tvxs.gr

"Το μεθοδικό σχέδιο καταστροφής της χώρας έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να διαλύσει ολοσχερώς την κοινωνία και να μετατρέψει τους πολίτες της σε ένα πεινασμένο κοπάδι που θα σπαράζεται μεταξύ του για λίγη τροφή. Αριστερίστικες υπερβολές; Αντιευρωπαϊκός φανατισμός; Κρυφό λόμπι δραχμής; Τίποτε από όλα αυτά. Απλά είναι η πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Κάιτελ, για τη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» («Σπίγκελ» 10/9/12).

Oι ειδικές οικονομικές ζώνες είναι στρατόπεδα εργασίας, δώδεκα ώρες την ημέρα επί τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο με ωρομίσθιο πενήντα λεπτά, χωρίς κανένα δικαίωμα. Ούτε συνδικαλισμός ούτε ασφάλιση ούτε άδειες ούτε φυσικά υπερωρίες. Το μοντέλο αυτό έχει εφαρμοστεί στη Νοτιοανατολική Ασία, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Το μοντέλο αυτό θυμίζει τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας του Χίτλερ που χρησιμοποιούσε αιχμαλώτους πολέμου στις ίδιες βιομηχανίες που θα έρθουν αύριο να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι πως τότε οι αιχμάλωτοι δούλευαν καταναγκαστικά, ενώ αύριο θα πηγαίνουν εθελοντικά και θα θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό που βρήκαν ένα κομμάτι ξερό ψωμί."
Διαβάστε όλο το άρθρο: tvxs.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις