Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Daily Mail. Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα του Τρίτου Κόσμου?

Από Αγγλία σήμερα τα μαντάτα:
dailymail.co.uk μετάφραση από lefteria-news

"Η Ελλάδα γίνεται χώρα του τρίτου κόσμου; Τα ποσοστά του HIV, της ελονοσίας και της φυματίωσης ανεβαίνουν καθώς οι υπηρεσίες υγείας διαλύονται από άγριες περικοπές.
• Πορνεία και εξάρτηση από την ηρωίνη σε άνοδο, επειδή οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων κόπηκαν κατά 40%
• Τα επίπεδα της ελονοσίας φθάνουν σε ενδημικα επιπεδα σε ορισμένες περιοχές
• «Ολόκληρο το σύστημα υγείας επιδεινώνεται»
Φόβοι για την Ισπανία καθώς το δημόσιο χρέους πετά στο υψηλότερο επίπεδο δύο δεκαετιών

Από την Lee Moran
Οι άγριες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας έχουν κάνει τα ποσοστά του ιού HIV στην χώρα και της φυματίωσης να ανεβαίνουν - πυροδοτώντας φόβους ότι η χώρα γίνεται τριτοκοσμική.


Ανθρωπιστικές οργανώσεις, δήλωσαν ότι η περικοπή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων στο εκπληκτικό 40%, έχει επίσης οδηγήσει σε απότομη αύξηση του αριθμού των πολιτών που έχουν διαγνωστεί με Ελονοσία.
Στον νότο της χώρας, είπαν, αυτό φτάνει κοντά σε ενδημικά επίπεδα, πρωτοφανή από το 1970.

Η διάλυση των υπηρεσιών ανταλλαγής βελόνων έχει κάνει τον αριθμό των πασχόντων απο HIV και AIDS να ανεβει κέντρο της Αθήνας κατά 1.250% ,μόνο για το 2011

Υπάρχουν περισσότερες πόρνες στους δρόμους που πωλούν το σώμα τους για να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι ηρωινομανείς δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν αντιρετροϊκές θεραπείες.

Υπάρχουν, επίσης, οι πρώτες περιπτώσεις που καταγράφηκαν ποτέ για τις δύο ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται μεταξύ μητέρας και παιδιού - κάτι που συνήθως ταυτίζεται με την υποσαχάρια Αφρική και όχι με την Ευρώπη.