Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δελφίνι και Όπερα

Γύρω στο 2005-2006, κυρίαρχο λειτουργικό ήταν τα Windows XP. Για να μπαίνουν οι άνθρωποι στο internet χρησιμοποιούσαν τον Εxplorer. Kαι εκείνες τις μέρες η Google χρηματοδότησε με πολλά χρήματα το  Mozilla Foundation για να τελειοποιήσει τον Firefox. Όποιος έβαζε τον Firefox αποχαιρετούσε για πάντα τον Explorer. Γρήγορος, πιο ασφαλής, έκοβε τα pop ups και το αυτόματο άνοιγμα σελίδων.

Στις μέρες μας ένα άλλο λειτουργικό κάνει θραύση. Το Android. Kάθε μέρα ενεργοποιούνται 1,3 εκ. συσκευές σε όλο τον πλανήτη! developer-tech.com. Όμως η  Google όπως η Μicrosoft το 2005, έχει τον χειρότερο internet browser,  το Chrome Mobile! Aπελπισία σκέτη! 
Ευτυχώς χιλιάδες χρήστες ενημερώνονται μεταξύ τους και μας έκαναν να δοκιμάσουμε το Dolphin και το Opera. Kλάσεις ανώτερα! Ταχύτητα, απόκριση, ευκρίνεια. (Για ασφάλεια δεν ξέρουμε ακόμα).

Σύμφωνα με τα τεστ των labs του artamou (κουζίνα, μπαλκόνι, κρεβατοκάμαρα).
Νο1: Dolpin for mobiles
No2: Opera for mobiles
No3: Firefox for mobiles
No4: Chrome for mobiles

Aξίζει να δούμε πως η Google χρηματοδότησε αρχικά με πολλά χρήματα τον Firefox για να κυριαρχήσει στο Internet (o Firefox εκκινούσε με search engine το Google). Mετά από 4 χρόνια η Google έφτιαξε το δικό της  Chrome. Mozilla_Foundation

Δημοφιλεις αναρτήσεις