Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τελευταία νέα

-"Φιλιππιάδα.:Έρημη από δημόσιες υπηρεσίες η Φιλιππιάδα και οι πολίτες αναζητούν το μέλλον. Ρήμαξε κυριολεκτικά η Φιλιππιάδα, από δημόσιες υπηρεσίες. Το τελευταίο… χτύπημα των γραφειοκρατών που αποφασίζουν, για το μέλλον μικρών πόλεων όπως η Φιλιππιάδα, που έτσι κι αλλιώς έχουν την ανάγκη λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών στα όριά τους, ήρθε την Δευτέρα 13 Μαΐου, που έκλεισε οριστικά το παράρτημα του ΙΚΑ, στην εν λόγω πόλη." Διαβάστε περισσότερα:  gnomiartas.gr

-"Πρέβεζα: Διπλός Γολγοθάς για παιδική ψυχούλα, το Νοσοκομείο ψάχνει χρήματα για τα φάρμακά του. Η φαρμακευτική περίθαλψη ενός παιδιού αναδείχθηκε σε μείζον θέμα για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Η φαρμακευτική περίθαλψη ενός παιδιού αποτελεί τελικά Γολγοθά στην Ελλάδα του μνημονίου. Το παιδί, το οποίο πάσχει από σπάνια κληρονομική νόσο, ύστερα από γνωμάτευση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία έπρεπε να αλλάξει την ποσότητα λήψης φαρμάκου υψηλού κόστους. Κι αυτό λόγω της αύξησης του σωματικού του βάρους από τον Οκτώβριο του 2008, όταν ξεκίνησε την συγκεκριμένη αγωγή." Διαβάστε περισσότερα: epiruspost.gr

Άρτα:Το δελτίο τύπου από το Δήμο Αρταίων, για το POTAMI ART FESTIVAL:
"H Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων γίνεται Γέφυρα πολιτισμού ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Η ιστορία συναντά το σύγχρονο πολιτισμό και τα σπουδαία μνημεία τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα βρεθούν για πέντε μέρες στην Άρτα και θα συναντηθούν με ντόπιους μουσικούς. Η μουσική και το τραγούδι θα συναντήσουν το χορό, το βιβλίο, το σινεμά. Οι τέχνες θα ενωθούν με τον αθλητισμό. To Μουσικό Σχολείο με νεανικά γκρουπ. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με δεξιοτέχνες τους κλαρίνου και του ρεμπέτικου.
Beach volley, beach handball, beach soccer, rafting, επιδείξεις 4Χ4, ημιμαραθώνιος , αεραθλήματα, ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού, επιτραπέζια παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια και τα βράδια, τα καλύτερα πάρτυ της πόλης.

Δωρεάν πάρκινγκ - free internet

Σε μια έκταση 20 στρεμμάτων:
Δυο μουσικές σκηνές | Camping | Έκθεση Βιβλίου | Κινηματογραφικές προβολές | Graffiti

Θανάσης Παπακωνσταντίνου + Locomondo + Active Member

To POTAMI ART FESTIVAL θα μας απογειώσει. Αυτή είναι και η φράση, που χαρακτηρίζει την ένθερμη υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων στο μεγάλο καλοκαιρινό γεγονός της Άρτας.
Στην πρώτη συνέντευξη τύπου παρουσίασης της διοργάνωσης και του προγράμματος ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ – ΟΤΑ Χρήστος Γιώτης αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο, να καθιερωθεί ένα πλήρες παραποτάμιο φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης.
Ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι η πρώτη παραποτάμια διοργάνωση που γίνεται στην καρδιά μιας πόλης και συγκεκριμένα στην καρδιά της πόλης μας.
Ένα φαντασμαγορικό πενθήμερο, μια πανδαισία ήχων και εικόνων, με μουσικά, αθλητικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, που γίνεται από την ΑΔΑΕ – ΟΤΑ με τη σύμπραξη φορέων, συλλόγων, ομάδων και του κόσμου της περιοχής.
Ένα ραντεβού με τον πολιτισμό και τη φυσιολατρία.
Το φεστιβάλ αποτελεί ένα φιλόδοξο πολιτιστικό γεγονός, που σκοπό έχει να δώσει χαρά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, να προσελκύσει ομάδες επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση και στην προβολή της ‘Άρτας και να αναδείξει την παραποτάμια περιοχή του Αράχθου, ως ιδανικό τόπο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων και «εναλλακτικό» τρόπο ψυχαγωγίας για τους νέους.
Είναι ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα προσφέρουν πολυχρωμία, καθιστώντας το παραποτάμιο πάρκο του Δήμου μας, μοναδικό πόλο έλξης στην περιοχή.
Θα είναι πέντε μέρες γεμάτες δράση, επικοινωνία, παιχνίδι, ψυχαγωγία και έμπνευση, που θα γεμίσουν την ψυχή και το μυαλό μας, με καθαρό οξυγόνο.
Το εύρος των επιλογών διασκέδασης είναι μεγάλο, όπως για παράδειγμα συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, αλλά και τοπικά συγκροτήματα, ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού, επιδείξεις 4χ4, ράφτινγκ, γκράφιτι. μπιτς χάντμπολ και μπιτς βόλεϊ, ημιμαραθώνιο, κινηματογραφικές προβολές, έκθεση βιβλίου, πάρτι, παραδοσιακούς χορούς και κάμπινγκ.
Είμαι χαρούμενος που σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, εγκαινιάζουμε έναν καινούργιο θεσμό, που θα δώσει νέα ώθηση και προοπτική στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου μας.
Διότι, το Potami Art Festival είναι μια ολοκληρωμένη πολιτιστική παρέμβαση, που προσδοκούμε η εμβέλειά του να ξεπεράσει τα όρια της Άρτας, να διαρκέσει πολλά χρόνια και να γίνει θεσμός, με μια πανελλαδική ή ακόμα και διεθνή διάσταση στο μέλλον.
Προσκαλώ όλους σ’ αυτή την πολύχρωμη και πολύμορφη γιορτή, που ενώνει διαφορετικά είδη, διαφορετικούς ανθρώπους, σε ένα χώρο ιδανικό.
Καλώ ιδιαίτερα του νέους, να έρθουν και να απολαύσουν και τις πέντε μέρες του φεστιβάλ, το οποίο είναι ζωντανό, πολύπλευρο, με πολλά events
Πιστεύω ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, στο πανέμορφο αυτό τοπίο, δίπλα στα νερά του Αράχθου, θα δικαιώσει τις επιλογές μας.
Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα και είναι πολλοί, διότι μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί προπάντων συνεργασία».

Εκ μέρους της Advice and Brogerage ο πρόεδρός της Φάνης Μίχας αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό σκέλος υπογραμμίζοντας: «Η Advice and Brogerage είναι μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και μουσικών φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με έλληνες και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Επίσης έχει εμπειρία στην οργάνωση διαφόρων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Η εμπειρία αυτή μας έφερε κοντά στην πρόταση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Άρτας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Χρήστο Γιώτη για την πραγματοποίηση του 1ου POTAMI ART FESTIVAL.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, που οι επιλογές δεν εστιάζουν σ’ ένα είδος μουσικής, αλλά καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα με κοινό σημείο την πολιτιστική αξία και ποιότητα.

Γι αυτό επιλέξαμε το Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει δημιουργήσει ένα δικό του μουσικό ρεύμα κι έχει ένα ευρύ φανατικό κοινό.
Τους Locomondo, που παντρέψανε με το δικό τους τρόπο το Ska, το Reggae με τον ελληνικό στίχο, αλλά και με μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Τους Active Member με τον ιδρυτή της ελληνικής low bap σκηνής, τον επωνομαζόμενο “πατριάρχη του low bap” Μιχάλη Μυτακίδη.

Όλοι αυτοί θα πλαισιωθούν από διάφορα γκρουπ κοντά στο είδος τους από την Άρτα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, που πιστεύω, ότι είναι οι συνεχιστές της ελληνικής σκηνής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες, τους πολιτιστικούς φορείς και τις ομάδες, που συμμετέχουν και υποστηρίζουν το φεστιβάλ. Επίσης και εκείνους, που παρά το ενδιαφέρον τους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν σ’ αυτό το φεστιβάλ λόγω προγράμματος. Αλλά ευελπιστούμε, ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Επιλέξαμε στο φεστιβάλ να έχουμε προσιτές τιμές (και στα εισιτήρια και στα προϊόντα) έχοντας γνώση την οικονομική κατάσταση όλων μας.

Σας καλώ να το αγκαλιάσατε».

Απαντώντας και οι δύο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισαν, ότι εισιτήριο θα υπάρχει μόνο στο χώρο των τριών μεγάλων συναυλιών και όλες οι άλλες δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για όλους. Ο κ. Μίχας τόνισε, ότι το εισιτήριο δεν θα ξεπερνά τα 12 ευρώ με φθηνότερη προπώληση και μεγάλη έκπτωση στα τριήμερα εισιτήρια. Ανέφεραν και οι δύο, ότι όχι μόνο η εταιρεία δεν εισπράττει για τη διοργάνωση χρήματα από το Δήμο, αλλά αντίθετα θα δώσει στο Δήμο ποσοστό επί των εισιτηρίων.

Τοπικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες δεν συμμετέχουν απλά στο POTAMI ART FESTIVAL, αλλά επί της ουσίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης. Αυτό, υπογράμμισαν και οι εκπρόσωποι τους στη συνέντευξη τύπου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος με απόφασή του θα παρέχει ειδική έκπτωση στους καταναλωτές τις ημέρες της διοργάνωσης, ενώ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας είναι από τους βασικούς υποστηρικτές τόσο για τη μετακίνηση των επισκεπτών, όσο και για την προβολή του POTAMI ART FESTIVAL.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Ανθούλα Ζιώρη υπογράμμισε, ότι μαθητές και καθηγητές ετοιμάζουν και θα παρουσιάσουν στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ ένα πρόγραμμα με επίκεντρο και θέμα το ποτάμι.
Οι ποδηλάτες της Άρτας – οι GAP – έχουν ετοιμάσει μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα με το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, που θα περάσει απ’ όλα τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Ο εκπρόσωπός τους Νίκος Παύλος υπογράμμισε, ότι θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης καθώς έφτασε η στιγμή ένα τόσο μεγάλο γεγονός να φιλοξενηθεί και στην Άρτα.
Ο Γιάννης Δήμος αντιπρόεδρος της Αερολέσχης Άρτας ανέφερε, ότι το POTAMI ART FESTIVAL ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον αεραθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και ετοιμάζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με όλα τα πτητικά μέσα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Γιώργος Σκανδάλης ανέφερε, ότι έχουν δουλέψει εθελοντικά σε αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και υπογράμμισε, ότι το POTAMI ART FESTIVAL είναι η μοναδική για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Ο προπονητής Νίκος Γιαμούρης ανακοίνωσε, ότι στο πλαίσιο του φεστιβάλ και του τουρνουά beach handball στην Άρτα και για την προετοιμασία της θα βρεθεί η εθνική ομάδα γυναικών. Χαρακτήρισε ασύλληπτα μεγάλη τη διοργάνωση για τα δεδομένα, όχι μόνο της Άρτας, αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής και κάλεσε κάθε πολίτη να στηρίξει το POTAMI ART FESTIVAL για να διαφημίσει την Άρτα στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Ο Μανώλης Φραγγίδης, που επιμελείται το Game Zone, ένα χώρο δηλαδή, που μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν το θαυμαστό κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, τόνισε, ότι επιτέλους το ποτάμι, ο Άραχθος μπαίνει στη λειτουργία της πόλης.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Κέφης τόνισε, ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος αγκάλιασε την ιδέα παρέχοντας κάθε δυνατότητα για την υλοποίησή της σε μια περίοδο, που η αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους. Δήλωσε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία και το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, που ο Άραχθος, το φημισμένο ποτάμι, μέσα από το POTAMI ART FESTIVAL γίνεται πόλος έλξης για την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής."

Άρτα 27 Μαϊου 2013

Δημοφιλεις αναρτήσεις