Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αρχεία

Και εκεί που πριν λίγο γράφαμε για αρχεία, μάλλον έχει συμβεί το απίστευτο!!!, όλα τα αρχεία του TAXIS που αποτελούν άκρως απόρρητο υλικό, να έχουν πουληθεί σε εταιρίες.... Δηλαδή κάποιοι έχουν στα χέρια τους τις φορολογικές και περιουσιακές δηλώσεις όλων των Ελλήνων.... Μιλάμε για υπόθεση που θα έπρεπε να προκαλέσει  την πτώση της κυβέρνησης καθώς τελείως απλά όποιος έχει αυτά τα αρχεία μπορεί να εκβιάζει οποιονδήποτε.

tvxs.gr
Διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκ. πολιτών. 
 "Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η έκταση αλλά και οι ένοχοι της μεγαλύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανθρώπων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα θύματα είναι περίπου 6 εκατ. πολίτες, το σύνολο δηλαδή του ενεργού πληθυσμού. Όμως η αρμόδια υπηρεσία, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέβαλε την εξέταση και τον έλεγχο της πηγής της διαρροής, η οποία είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι, παρ' ότι κλείνουν σχεδόν 8 μήνες από την αποκάλυψη του χωρίς προηγούμενο σκανδάλου, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ σβήνονται τα ίχνη των ένοχων.

 Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν κάθε είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πιο συγκεκριμένα:

-Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.

-Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.

-Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές" 
Διαβάστε αναλυτικά: tvxs.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις