Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Herr Stourn

Aναδημοσίευση από το enikos.gr/stathis/
"Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε (στο «Πρώτο Θέμα») ότι θαυμάζει το σθένος του κ. Σόιμπλε. Πού το παράξενο; Κάθε πρωί με τον καφέ του ο κ. Στουρνάρας μετράει τις φουσκάλες: τρεις φουσκάλες δεξιά, 10.000 απολύσεις, δύο φουσκάλες αριστερά, 5000 πωλήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας καλός άνθρωπος, έχει το σθένος να θαυμάζει το σθένος του κ. Σόιμπλε, όπως και να εκτελεί τις διαταγές του. Αν και, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Στουρνάρας (στο εξής Στουρν για συντομία) θα μπορούσε μα εκδίδει διαταγές σκληρότερες απ’ αυτές του χερ Σόιμπλε, αν η χώρα μας ήταν ανεξάρτητη. Δυστυχώς δεν είναι! απόδειξη ότι ο κ. Στούρν συναρτά τη δημιουργία πρωτογενούς παρ’ ημίν πλεονάσματος με την όποια συζήτηση, από πλευράς Γερμανίας, περί του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους; (εκτός απ’ τον ραγιαδισμό του ανδρός) καμία! αλλά δουλειά του κ. Στουρν είναι να συσχετίζει τα πράγματα. Επί παραδείγματι την πρώτη κατοικία με την κατάσχεσή της. Τον μισθό με την περικοπή του. Τον εργαζόμενο με την απόλυση. Τον άνθρωπο με την αυτοκτονία.

Α όλα κι όλα! Ο κ. Στουρν έχει αναλάβει να κάνει μιαν τόσο βρώμικη δουλειά, που δύσκολα άλλος άνθρωπος θα μπορούσε να αναλάβει, ακόμα κι από ‘κείνους που η Γερμανία του χερ Σόιμπλε απασχολεί με μισθό 1,5 Ευρώ την ημέρα ως αχθοφόρους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Πρόκειται βεβαίως για μετανάστες (για την εργασία των οποίων οι Γερμανοί έχουν ανέκαθεν μια λιγούρα), όμως, σ’ αυτήν τη ζωή όλοι μετανάστες είμαστε. Περαστικοί. Ολοι κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Τι φταίει ο κ. Στουρν, αν κάνει τον τροχονόμο σε αυτή τη διαδικασία;
Προσωπικώς θαυμάζω το σθένος του. Λίγο είναι να έχεις κάνει τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλα κι ύστερα να κανονίζεις αν θα μας φάει ο λιόντας ή ο γορίλας ή ο κροταλίας, χωρίς να μείνει κανείς παραπονεμένος.

Οχι! ο κ. Στουρν βάζει τάξη στον θάνατο. Δεν είναι τσαπατσούλης όπως ο Γιωργάκης που μας πέταξε στην κόλαση κι ύστερα έφυγε για διακοπές στον παράδεισο, ούτε σαν τον κ. Σαμαρά που έχει κάνει success story τη μαλθακία, ούτε σαν τον Μπενύτο που τον απασχολεί μόνον πως από Αντιπρόεδρος Θεού θα γίνει Θεός. Οχι! Ο κ. Στουρν

δουλεύει μεθοδικά και συστηματικά για να παίρνει 369.000 Ευρώ το χρόνο ο Τραπεζίτης που θα σου φάει το σπίτι, δουλεύει επίπονα για να κάνει τις μαλακίες (όλες τις μαλακίες) του κ. Θεοχάρη νόμους του κράτους, ιδρώνει νυχθημερόν για να πουλήσει τα ύδατα και τα δίκτυα, για να πληρώνει με νέα χρέη το χρέος..."