Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Επιστροφή στα χωράφια

"Τα χωράφια με ελιές και ροδιές, προτιμούν οι Έλληνες γονείς προκειμένου να αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Οι γονείς στρέφονται στην αγροτική γη, ως εξυπνότερη επένδυση πλέον από μια κατοικία.

Ο γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της Parthenon Real Estate, μέλους του Δικτύου Ολοκληρωμένων Κτηματομεσιτικών Υπηρεσιών (NIRES) Κώστας Γεωργάκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι την τελευταία διετία «πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι ν' αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη και μάλιστα με ήδη υφιστάμενες καλλιέργειες, όπως ελιές ή ροδιές».

Ως προς την αγορά των αστικών ακινήτων, ο κ. Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει πεθάνει»."  Διαβάστε περισσότερα: greenweek.gr


Το θέμα το ανακάλυψε ο pitsirikos και άρχισε τα δικά του αστεία σχόλια:

"Αλλαγές στην αγορά ακινήτων έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, αφού οι γονείς προτιμούν να αγοράζουν για τα παιδιά τους χωράφια με ελιές -αντί για μεζονέτες- επειδή έχουν αντιληφθεί πως θα πέσει μεγάλη πείνα. Βέβαια, όπου να ‘ναι θα έρθει και το χαράτσι για τις ελιές και θα τα κάψουν τα παιδιά τους. 

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της «Chorafi Real Estate», Αγησίλαος Δακομουχρίτσας, πολλοί γονείς πιστεύουν πως είναι καλύτερο να αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη, γιατί κατάλαβαν τη μαλακία που έκαναν να τα στέλνουν να παίρνουν όλα από δέκα πτυχία, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει ο τόπος από άνεργους και άχρηστους πτυχιούχους που δεν ξέρουν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους.

Οι γονείς αγοράζουν για τα παιδιά τους χωράφια με υφιστάμενες καλλιέργειες, γιατί ξέρουν πως είναι εντελώς ανίκανα και δεν μπορούν ούτε μια ελιά να φυτέψουν."  Διαβάστε περισσότερα: pitsirikos.net

Δημοφιλεις αναρτήσεις