Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Internet news

Και ενώ κοιμόμαστε ήσυχοι, καθώς όλη η Ελλάδα ζει και αναπνέει μέσα από το Facebook, ήρθε το κακό thepressproject να μας χαλάσει τα ωραία μας όνειρα:

"Facebook: Το φρενάρουν για να τζιράρουν. Όσο όμως το FB γινόταν όλο και πιο μονοπωλιακό, γινόταν όλο και πιο απαραίτητο στις επιχειρήσεις, κάτι που δεν άργησαν καθόλου να αντιληφθούν οι επικεφαλής του. Έτσι γεννήθηκε το EdgeRank. Τι είναι το EdgeRank. Το EdgeRank είναι ένας αλγόριθμος, μια αλληλουχία υπολογισμών δηλαδή, που βασίζεται σε κάποιο μαθηματικό τύπο. Βάσει αυτού του αλγόριθμου υπολογίζεται τι θα δείτε στον «τοίχο» σας. Μέχρι να εφευρεθεί βλέπατε ό,τι έγραφαν οι φίλοι σας, από τις πρωινές τους σκέψεις μέχρι τα άρθρα που σας πρότειναν να διαβάσετε. Με το EdgeRank όμως αυτό άλλαξε. Τα τελευταία χρόνια δεν βλέπετε πια όλα όσα ποστάρονται από τα διαδικτυακά σας φιλαράκια, παρά μόνο αυτά που το FB θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν....
... Πάει και το EdgeRank;Αυτό λοιπόν που άλλαξε τις τελευταίες ημέρες είναι ο ίδιος ο αλγόριθμος. Ξεχάστε ό,τι σας είπαμε παραπάνω, το EdgeRank πέθανε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο νέος αλγόριθμος που λειτουργεί πλέον στο Facebook είναι τόσο διαφορετικός, που δεν μπορεί καν να χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα. (Πρόταση ΤΡΡ: Μήπως θα 'πρεπε να τον ονομάσουν... HedgeRank;) Ο αλγόριθμος υποτίθεται ότι υπολογίζει τώρα πάνω από 100 διαφορετικούς παράγοντες πριν αποφασίσει για το ποιους ενδιαφέρει κάθε ποστ που αναρτάτε." Διαβάστε όλο το άρθρο: thepressproject.gr



Πήγε κάποιος από εμάς σε κάποια τράπεζα σήμερα στην Άρτα; Αν πήγε φυσικά το μετάνιωσε.... για αυτό φτιάχτηκε το web banking αλλά και αυτό έχει κινδύνους:
"Συστάσεις προς τους πελάτες της ηλεκτρονικής τραπεζικής δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες μέλη της, παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες λαμβάνουν, με αφορμή το γεγονός ότι πελάτες τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται παραπλανητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ειδικότερα, στους πελάτες συστήνουν:
- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.
- Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για τον λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.
- Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας.
Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντάς το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.
- Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.
Αν δε γνωρίζετε πώς να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας."  

Δημοφιλεις αναρτήσεις