Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Tελευταία νέα

Κάτι παίζεται με το Πολυτεχνείο τις τελευταίες ώρες, μέρες. Ετοιμάζουν πειρατικό σταθμό; Θα εισβάλει η αστυνομία;
Φωτογραφία από το koutipandoras.gr
Απειλεί με εισβολή στο Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ.
"Σε ανοιχτή απειλή προς τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με αφορμή το σενάριο παραχώρησης χώρου εντός του Πολυτεχνείου για να εκπέμψει από εκεί η ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισαν οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ, το κτίριο θα αποκλειστεί και ακολούθως θα υπάρξει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων. Η απειλή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει πυροδοτήσει δριμύτατες αντιδράσεις, ενόψει και του επικείμενου εορτασμού για τα 40 χρόνια από το Πολυτεχνείο του 1973.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος νίπτοντας τας χείρας του.
Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο:

«Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο».

Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη «φιλική» επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο».

Μετά και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο της Α. Παρασκευής, απ” όπου εξέπεμπαν για 5 μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση – πέρα από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα – επιχειρεί και τον ασφυκτικό έλεγχο σε οποιασδήποτε πληροφόρηση δεν συναινεί στην επίθεσή της στην κοινωνία."


Βonus video:
Δανειζόμαστε από τα σχόλια στο avclub.gr/forum
"....Εξαιρετική διακωμώδηση του γελοίου ''ευαίσθητου'' καθεστωτικού Στ.Θεοδωράκη που έχει ξεπλύνει απο Βορίδη ως Μιχαλολιάκο..Σε τρία λεπτά αυτοί οι 'ερασιτέχνες'' ξεφτιλίζουν το νούμερο που το παίζει και δήθεν 'ευαίσθητος''"