Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Keep on blogging


Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα 10 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι στην Κεφαλονιά. O σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (και την Άρτα).Δύο ήταν τα κυριότερα προβλήματα, που αντιμετώπισαν χτες οι Αρτινοί.

Το πρώτο και σοβαρότερο, ήταν η γενική διακοπή της DIGEA και των κρατικών καναλιών. Οι ψηφιακοί πομποί παρά είναι ευαίσθητοι, και όλη η υποδομή κατέρρευσε και καταρρέει κάθε φορά που βρέχει.

Το δεύτερο θέμα είναι με την αιθαλομίχλη. Τα χαμηλά βαρομετρικά σε συνδυασμό με το κρύο έφεραν και στην περιοχή μας το ωραίο νέφος της καπνιάς και της μυρωδιάς. Έτσι δεν έχουμε παράπονο ότι οι Αθηναίοι οι Γιαννιώτες και οι υπόλοιποι Έλληνες είναι πάλι πιο μπροστά από εμάς...Βonus:
Ένα ebook από το ebooks4greeks.gr, και τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις.

Το Τραγούδι του Χρόνου
(Παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα)

Από μικρό παιδί ο Λουκάς άκουγε από τον πατέρα του ιστορίες για τη Νοέλα, έναν μαγικό κόσμο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ και κάθε ευχή μπορεί να βγει αληθινή. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο Λουκάς έπαψε να πιστεύει στα όνειρα, καταδικάζοντας τη Νοέλα στη λήθη, μαζί με όλα όσα παίρνει ο Χρόνος στο πέρασμά του. Ώσπου μια νύχτα, εντελώς απρόσμενα, ο Λουκάς μαζί με τη Φωτεινή, τη μικρότερη αδελφή του, βρίσκονται στους δρόμους της Κάντελαϊτ, της πιο ξακουστής πόλης της Νοέλα. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ όταν τα δύο παιδιά συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τις αναμνήσεις τους. Κάπως έτσι ξεκινά ένα μαγευτικό ταξίδι, γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις, μα και τρομακτικές εμπειρίες. Ο Λουκάς και η Φωτεινή θα περάσουν από φανταστικούς τόπους, θα γνωρίσουν μοναδικούς φίλους, θα πολεμήσουν με εχθρούς πάνω από τις δυνάμεις τους και θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον ίδιο τον Χρόνο και τις στρατιές του. Θα μάθουν καλά πως κανείς και τίποτα δεν χάνεται, αρκεί να υπάρχει κάποιος που θα τον αναζητήσει… όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσει για να τον βρει.

Συγγραφέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος