Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτο, πλημμύρες στην Άρτα


Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις) που επικρατούν εντός όλων των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρταίων, με απόφαση του Δημάρχου Αρταίων ανακοινώνεται ότι:

• Όλα τα σχολεία του Δήμου τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν εντός όλων των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρταίων. Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των Παιδικών Σταθμών καθώς και των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργούν στην Άρτα.
• Έχουν ενημερωθεί όλα τα Ξενοδοχεία του Δήμου Αρταίων για να φιλοξενήσουν δωρεάν (με δαπάνη της Πολιτείας) απόψε το βράδυ όλους όσους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης περιοχών του κάμπου. Ακόμα και όσοι δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν άμεσα, αλλά έχει μπει νερό στα σπίτια τους, παρακαλούνται να μεταβούν στα ξενοδοχεία της περιοχής μας για να περάσουν την αποψινή νύχτα για λόγους ασφάλειας και ενδεχόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων ενόψει της νύχτας.
• Όσον αφορά τις περιουσίες των δημοτών που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει ότι η Αστυνομία, ο Στρατός, η ΛΕΦΕΔ, η ΔΟΑΚ και ο Δήμος θα περιπολούν όλη τη νύχτα το Δήμο μας, ιδίως τις Δημοτικές Ενότητες και τις περιοχές που έχουν εκκενωθεί (Γλυκόριζο, Κεραμάτες, Ελεούσα και η 2η Παράλληλος της Γώγου Μπακόλα) ώστε να μην σημειωθούν φαινόμενα κλοπών και ζημιών από αγνώστους.
• Κλιμάκια των τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου θα πραγματοποιήσουν από τη Δευτέρα το πρωί αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και θα καταγράψουν τις ζημιές, οι οποίες θα αποζημιωθούν στο ακέραιο. Επιπλέον, οι καλλιέργειες που έχουν πλημμυρίσει θα εκτιμηθούν από τον ΕΛΓΑ και θα αποζημιωθούν.
• Οι Δημότες παρακαλούνται ενόψει της νύχτας που έρχεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην βγάλουν τα σκουπίδια στους κάδους λόγω του ότι υπάρχει αδυναμία προσπέλασης των απορριμματοφόρων του Δήμου προς το ΧΥΤΑ.


Κυριακή 1 Φεβ. 2015, γεφύρι της Άρτας:






Δημοφιλεις αναρτήσεις