Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Δήμου Αρταίων για την Πυροπροστασία 2015

Πηγή: arta.gr
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αρταίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη πυρκαγιών σε δασικές και περιαστικές εκτάσεις, κατά την αντιπυρική περίοδο 2015.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραγεώργος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αθανάσιος Μικρούλης
ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Εμμανουήλ Γοργόλης, ο Υποδ/τής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Νικόλαος Κουτσοδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ζυγουβέλης και ομάδα  της ΔΟΑΚ αποτελούμενη  από τους, Βασίλειο Σίμο, Γεώργιο Κουτσαύτη, Δημήτριο Τούση, Βασίλειο Μέγα, και Ιωάννη Καγκάνη.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση των κινδύνων πυρκαγιάς σε περιοχές του Δήμου όπου κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες, όπως το περιαστικό δάσος του λόφου Περάνθης  και το στρατόπεδο Παπακώστα.

Επίσης αποφασίστηκε  σειρά έργων, για την πρόληψη πυρκαγιών σε δασικές και περιαστικές εκτάσεις, κατά την αντιπυρική περίοδο 2015, που αφορούν:

•Προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης, σε άλση, πάρκα, παιδικές χαρές και νεκροταφεία. (Το έργο αυτό ήδη εκτελείται από το Δήμο Αρταίων και βαίνει προς την ολοκλήρωσή του).

•Την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης από συνεργεία του Δήμου, που ενεργείται από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2681072910.

•Εργασίες προληπτικού καθαρισμού της Βλάστησης από το Δήμο, καθ’ υπόδειξη και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίας, κυρίως στη ζώνη μίξης δασών-πόλης και οικισμών, για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.

•Ενημέρωση  των δημοτών με Δελτίο Τύπου, σχετικά με την υποχρέωσή τους όσον αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών.

Δημοφιλεις αναρτήσεις