Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τον Βαγγέλη


Πηγή: epiruspost.gr
Εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν η έρευνα της αστυνομίας για το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Ασφάλεια Ιωαννίνων έχει σχηματίσει έναν ογκοδέστατο φάκελο, ο οποίος αναμένεται να συμπληρωθεί με ορισμένες ακόμη καταθέσεις, πράγμα που αναμένεται να γίνει άμεσα.


Στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα διερευνήσει την ύπαρξη αδικημάτων και άλλων αξιόλογων ποινικών πράξεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε μία από τις καταθέσεις αποκαλύπτεται τραυματισμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητές του, εξ αιτίας του οποίου βρέθηκε στο Νοσοκομείο.

Ο Βαγγέλης και συμφοιτητές του, κυρίως από την Κρήτη, διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο των Ιωαννίνων. Κάποιος από την παρέα –αναφέρεται το όνομά του- επιχείρησε να σπάσει ένα ποτήρι. Ο Βαγγέλης προσπάθησε να τον αποτρέψει, όμως εκείνος επέμενε με αποτέλεσμα να το σπάσει και να κόψει τον Βαγγέλη. «Στη συνέχεια ο Βαγγέλης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και του έκαναν ράμματα» αναφέρεται στην κατάθεση του συμφοιτητή του.

Στις καταθέσεις, κυρίως τις συμπληρωματικές, περιγράφεται πλήθος περιστατικών βίας σε βάρος του νεαρού σπουδαστή, με έναν μάλιστα φοιτητή να αναφέρει ότι φοβόμασταν πως κάποια στιγμή θα τον σκότωναν κιόλας!!!

Ανατριχιαστική είναι μία ακόμη κατάθεση συμφοιτητή του Βαγγέλη. «Είχε φτάσει σε απόγνωση, είχε φτάσει σε οριακό σημείο και με χαρακτηριστική κίνηση που έκανε με το χέρι στο κεφάλι του, καταλάβαμε ότι τον είχαν τρελάνει...

Μάλιστα λέγοντας ασυναρτησίες, κάτι για παράθυρο, καταλάβαμε ότι είχε φτάσει σε σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του για να γλιτώσει , γιατί δεν άντεχε άλλο και είχε πιεστεί πάρα πολύ».

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι πολλά περιστατικά βίας καταγράφονταν χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς που βρίσκεται το υλικό αυτό.

Το περιστατικό του τραυματισμού του Βαγγέλη, άγνωστο μέχρι σήμερα, μπορεί να αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σοβαρό... Από το Epiruspost.gr ρωτήθηκαν σχετικά οι δικηγόροι της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας και Αμαλία Τάσση, οι οποίοι όμως δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο. Οι ίδιοι αναμένουν την ολοκλήρωση των καταθέσεων κι εν συνεχεία τις ενέργειες του εισαγγελικού λειτουργού.

Δύο μήνες μετά τον εντοπισμό της σορού του νεαρού σπουδαστή, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η υπόθεση δεν έχει ξεχαστεί. Και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έσβησαν ωστόσο η κοινή γνώμη εξακολουθεί να ρωτά και να αναρωτιέται..

Απάντηση, ως ένα βαθμό, στα αίτια και τις συνθήκες, δίνει η έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη. «Κατηγορηματική διάγνωση της αιτίας και του χρόνου θανάτου δεν είναι δυνατή καθόσον η μη ανεύρεση ανατομικών δομών, ιδίως του τραχήλου, δεν επιτρέπει τον επιστημονικό έλεγχό τους, ώστε να τεθεί η διάγνωση με ασφάλεια.
Με βάση τα ευρήματα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο θάνατός του ατόμου επήλθε από αιμορραγική καταπληξία και προσανατολίζουν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας», αναφέρει, παραθέτοντας αναλυτικά όλα τα στοιχεία από την αυτοψία, τη νεκροψία , τη νεκροτομή, τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Δημοφιλεις αναρτήσεις