Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Οργή για την τιμωρία στους συμαθητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πηγή: epirusgate
Ομάδες φίλων του άτυχου σπουδαστή στο διαδίκτυο, οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στη Γαλακτοκομική Σχολή. Η απλή επίπληξη προς τους σπουδαστές που φέρθηκαν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.Ομάδες φίλων του άτυχου σπουδαστή στο διαδίκτυο, οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.Μάταια η κοινή γνώμη περίμενε από τη νέα Διεύθυνση της Σχολής να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένοι σπουδαστές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή «κοσμιωτάτη»…Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση του Οργανισμού δεν πήρε στα χέρια της τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης που έβγαλε την απόφαση. Η νέα Διεύθυνση της Σχολής από την άλλη, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ που διενήργησε ο Οργανισμός, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεταξύ τους μια...
άτυπη κόντρα.«Πήγαμε στη σχολή και ρωτήσαμε τη νέα διεύθυνση να μας εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της τιμώρησης των μαθητών που φέρονται να συμμετέχουν σε επεισόδια βίας εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για την τιμωρία της απλής επίπληξης. Αυτοί οι μαθητές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή κοσμιοτάτη. Η διευθύντρια, αλλά και οι καθηγητές δεν έκαναν καμία δήλωση για την απόφαση που πήραν. Από παράγοντα του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα, προκύπτει πως ο οργανισμός είναι ενοχλημένος από αυτή την απόφαση, αλλά και από τη μη αποστολή των πρακτικών της συνεδρίασης των καθηγητών.Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της νέας διοίκησης της σχολής του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί οι απόψεις διίστανται και οι μεν επιρρίπτουν ευθύνες στους δε. Ο οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα διενήργησε ΕΔΕ για το αν υπάρχουν ευθύνες στη διεύθυνση της σχολής. Και από το πόρισμα του οργανισμού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον του πρώην διευθυντή, αλλά και της υπεύθυνης σίτισης για παράβαση καθήκοντος από την εισαγγελία Ιωαννίνων. Δεν έγινε η ΕΔΕ για τους μαθητές της σχολής.Αν πάρουμε σαν δεδομένο πως η νέα διοίκηση δεν γνώριζε ποιοι μαθητές ξεσπούσαν βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τίθενται κάποια ερωτήματα. Ποιες οι ενέργειες της νέας διεύθυνσης της σχολής πριν συνεδριάσουν οι καθηγητές. Ζήτησαν από τον οργανισμό να τους δώσουν στοιχεία του πορίσματος; Έκαναν αίτημα στην εισαγγελία Ιωαννίνων να λάβουν γνώση του αποδεικτικού υλικού, ώστε να προχωρήσουν στην τιμώρηση των μαθητών που εμπλέκονται; Την ώρα που η ποινική δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, γιατί βιάστηκαν να συνεδριάσουν και να τιμωρήσουν τους μαθητές με απλή επίπληξη, αφού σε λίγες ημέρες θα γνώριζαν αν υπάρχουν νέες ποινικές διώξεις και σε ποιους, ώστε οι μαθητές να μην αποφοιτήσουν από τη σχολή με διαγωγή κοσμιοτάτη.Ο δικηγόρος της οικογένειας μου εξέφρασε την οργή της οικογένειας για αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως η οικογένεια θα περιμένει να ενημερωθεί για το ποιοι μαθητές αντιμετωπίστηκαν με επίπληξη και εφόσον πρόκειται για τα άτομα που κατά την προκαταρκτική διαδικασία φέρονται να είναι αναμεμειγμένα σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Βαγγέλη, τότε θα προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση ευθυνών».Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη παρακολουθεί με αγανάκτηση τις εξελίξεις. Αναρωτιέται γιατί βιάστηκαν απλώς να επιπλήξουν τους σπουδαστές, την ώρα που η δικογραφία μελετάται ακόμα από την Εισαγγελία Ιωαννίνων.