Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αντιφασιστική προβολή ταινίας στην Άρτα

Πηγή: tilevoasartas
Την Πέμπτη 7 Μαΐου ξεκινά πάλι η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Μία ημέρα πριν την επανέναρξη της δίκης, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 9 μ.μ., διοργανώθηκε από συλλογικότητες της Άρτας (ΣΩ.Β.Α Άρτας, ΜΕ.Τ.Α Άρτας, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στο εναλλακτικό καφενείο Χ’ΑΡΤΑ, στην πλατεία Μονοπωλίου, στην Άρτα, αντιφασιστική προβολή της ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, Inglorius Basterds
(Αδωξοι Μπάσταρδη) –προσοχή, δεν πρόκειται για ορθογραφικά λάθη- με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.
   Η ταινία είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ταραντίνο μέχρι σήμερα. Και έλαβε πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και οκτώ για το βραβείο Όσκαρ, κερδίζοντας ένα.
   Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα για την προβολή της αντιφασιστικής ταινίας, αναφέρεται: 
   «H ιστορία των ναζιστών είναι καταγεγραμμένη με τις πιο αποκρουστικές εικόνες, είναι ένα σύμβολο ολοκληρωτισμού ενάντια σε ανθρώπους και κοινωνίες, η τεχνητή επαναφορά τους στην Ελλάδα των καθεστώτων του Μνημονίου πρέπει να απαντηθεί κυρίως από τους απλούς ανθρώπους, τις συλλογικότητες που αναφέρονται στην κοινωνία, στις ελευθερίες της, στον ανθρωπισμό χωρίς ίχνος υποχώρησης από το μοναδικό επίδικο του αντιφασισμού που δεν είναι άλλο παρά η με κάθε τρόπο συντριβή του. Τη συντριβή του φασισμού/ναζισμού και όσων τον/τους στηρίζουν.

Δημοφιλεις αναρτήσεις