Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Άρτα, Κοινωνικό Ιατρείο, ανακοίνωση

Το παρακάτω δελτίου τύπου απεστάλη στα μέσα ενημέρωσης:
Απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες της πόλης του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, στις 30-4-2015 σας απαντάμε τα εξής: Πιστεύουμε ότι τα αίτια είναι πολιτικά, όσο μπορεί να χαρακτηριστούν έτσι. Ίσως λένε κάποιοι καρπώνονται οφέλη οι συγκεκριμένοι και περισσότερο η επικεφαλής της «Δημοτικής Παράταξης» που συστεγάζεται.

Βέβαια δεν υπάρχει αντίρρηση από μας  να γίνει και Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο  με συμμετοχή όλων πλατιά των φορέων υπό τον Δήμο σε χώρο δημοτικό.
Κάποιοι άλλοι μάλλον ανησυχούν ότι οι έχοντες ανάγκη θα βρουν «την κάποια» λύση και δεν θα αγωνιστούν  ενάντια στην πολιτική κατάσταση που δεν λύνει τα προβλήματα κι έτσι δεν «αντρώνεται» το κίνημα και κατ΄ επέκταση η ανατροπή και η ενίσχυση άλλων πολιτικών σχημάτων ή οργανώσεων.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν μικροσυντεχνιακά κίνητρα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, προσβλητικό και αντιανθρώπινο.
Το ότι υφίστανται συνθήκες δημιουργίας και ύπαρξης συνέχισης τέτοιων κοινωνικών δομών δεν θέλει σκέψη ούτε αμφισβήτηση.
Αλλά μελλοντικά με την κατάθεση νομοσχεδίων και νομοθετημάτων πιστεύουμε οι λόγοι θα αμβλυνθούν έως εκλείψουν.
Οιδάλως  αν δεν γίνει, θα πρέπει οι δομές να συνεχισθούν και εμείς σύμφωνοι θα τεθούμε κριτικά  απέναντι σε κάθε πρόβλημα.
Αλλά δεν καταλαβαίνουμε την «πρεμούρα» του προέδρου, ενώ δεν είχε ανακοινώσει αυτό το θέμα στο email που έστειλε για τη σύγκλιση του συμβουλίου ο  Ι.Σ.Α. και ενώ ήταν γεγονός η απουσία, όχι εσκεμμένα, 4 μελών του Δ.Σ. με τους άμεσα εμπλεκόμενους του συναδέλφου κου Στέφανου Παπακίτσου, Δημοτικού Συμβούλου και μέλος του συμβουλίου του Ιατρικού συλλόγου, του κου Κων/νου Σκορδή υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου και της συναδέλφου κα Ελένη Γκιόκα, μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και ενός συναδέλφου κου Τζουμάκα.
Δεν είχαν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθιξία, να αποσύρουν το θέμα για άλλο συμβούλιο και συνεπικουρούμενοι από την άλλη παράταξη, να προβούν σε κείμενο - ανακοίνωση – καταγγελία στον ημερήσιο τύπο της Άρτας.
Τα συμπεράσματα δικά σας!!
Άρτα 11-5-2015
Ελένη Γκιόκα
Στέφανος Παπακίτσος
Κων/νος Σκορδής
Μέλη του Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Άρτας

Δημοφιλεις αναρτήσεις