Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΛΓΑ, πορίσματα για τις αποζημιώσεις

Πηγή: ixotisartas.gr
Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη κοινοποίηση όλων των πινάκων από ΕΛΓΑ. Άγνωστο πότε θα γίνει η πληρωμή των αποζημιώσεων. Στην ολοκλήρωση όλων των ελέγχων και κοινοποίησης των πινάκων ζημιάς οδηγείται ο ΕΛΓΑ Ιωαννίνων. Σταδιακά έχουν κοινοποιηθεί τα πορίσματα ελέγχου σε όλες της τοπικές Κοινότητες των Δήμων της περιοχής όπου οι αγρότες είχαν υποστεί ζημιά στην παραγωγή από τον παγετό στις 7 Ιανουαρίου και την πλημμύρα την 1η Φεβρουαρίου 2015.
Οι ερωτήσεις από πλευράς των καλλιεργητών είναι διαρκείς για το χρόνο πληρωμής, κάτι που συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της καλλιεργητικής φροντίδας και το κόστος που επιθυμούν να καλύψουν αυτή την εποχή.


Στα πλαίσια πάντως της ενημέρωσης που αναζητήσαμε σε επίπεδο ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, τονίστηκε ότι μέχρι την προσεχή Τρίτη θα έχουν όλοι οι πίνακες κοινοποιηθεί καθότι απομένουν μόλις δυο τοπικές κοινότητες για τελικό έλεγχο και κοινοποίηση. Ωστόσο μεταφέρεται ότι η σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση των χρημάτων και την πληρωμή των αποζημιώσεων θα γίνει από την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού.

Για χαλάζι 
Από την Δευτέρα στο μεταξύ θα ξεκινήσουν οι γεωπόνοι του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων τον έλεγχο ζημιάς από χαλάζι που έπεσε στις 12 Μαΐου. Η διαδικασία των δηλώσεων ζημιάς ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη 27 του μήνα, ωστόσο ήδη έχουν γίνει αναγγελίες και σχετικές δηλώσεις για 12 τοπικές κοινότητες, οπότε η αρχή ελέγχου με κλιμάκια γεωπόνων θα ξεκινήσουν από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Δημοφιλεις αναρτήσεις