Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού

 Η 8η Μαΐου, είναι η Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού. Το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελώντας ένα μικρό κομμάτι του παγκόσμιου Ερυθροσταυρικού κινήματος, με βάση τις παραπάνω αρχές και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να παρέχει ανακούφιση και βοήθεια σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη χωρίς καμία απολύτως διάκριση.


Η 8η Μαΐου, είναι η Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού. Είναι η ημέρα κατά την οποίαν η παγκόσμια κοινότητα αποτίει, κάθε χρόνο, φόρο τιμής στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που πρόσφερε και προσφέρει ο Ερυθρός Σταυρός σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται από οποιαδήποτε αιτία και χωρίς καμία διάκριση.

     Τo κίνημα του Ερυθρού Σταυρού, με παρουσία και δράση σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, είναι ο μεγαλύτερος Παγκόσμιος Ανθρωπιστικός Οργανισμός, είναι το παγκόσμιο σύμβολο της αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, είναι η εθελοντική δράση για την ανακούφιση και βελτίωση της ζωής των ευάλωτων ατόμων και πληθυσμιακών ομάδων, είναι η έμπρακτη προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με ελπίδα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
     Στηριζόμενο στην ανθρωπιστική ευαισθησία και αλτρουιστική διάθεση των εκατομμυρίων ανά τον κόσμο εθελοντών του το έργο του Ερυθρού Σταυρού οικοδομείται πάνω στις παρακάτω βασικές θεμελιώδεις αρχές.
Ανθρωπισμός: Σκοπός του Ερυθροσταυρικού  έργου είναι να προστατεύει τη ζωή, την υγεία και την αξιοπρέπεια σε κάθε άνθρωπο, και παράλληλα να προάγει την αμοιβαία κατανόηση, φιλία, συνεργασία και διαρκή ειρήνη μεταξύ των λαών.
Αμεροληψία: Το έργο του Ερυθρού Σταυρού παρέχεται χωρίς καμιά απολύτως διάκριση ως προς την εθνικότητα, τη φυλή, την κοινωνική τάξη, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή τις πολιτικές απόψεις.
Ουδετερότητα: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν μεροληπτεί ούτε εμπλέκεται σε οποιεσδήποτε διαφορές, εθνικιστικής, φυλετικής, πολιτικής, θρησκευτικής ή ιδεολογικής φύσεως, μεταξύ ατόμων, ομάδων ή λαών.
Ανεξαρτησία: Το κίνημα του Ερυθρού Σταυρού είναι ανεξάρτητο από τις εκάστοτε και κατά τόπους κυβερνήσεις. Συνεργάζεται μαζί τους για την παροχή του ανθρωπιστικού του έργου, υπόκειται στους νόμους κάθε χώρας διατηρεί όμως την αυτονομία του για να μπορεί να δρα μόνο με άξονα τις βασικές αρχές του.
Εθελοντισμός: Μακριά από κάθε υστεροβουλία ή σκοπιμότητα το έργο του Ερυθρού Σταυρού είναι καθαρά εθελοντικό εμπνευσμένο μόνο από την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
Ενότητα: Με βάση την αρχή αυτή σε κάθε χώρα μπορεί να υπάρχει μόνο ένας σύλλογος Ερυθρού Σταυρού που πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους και να παρέχει το έργο του σε ολόκληρη τη χώρα.
Παγκοσμιότητα: Το κίνημα του Ερυθρού Σταυρού είναι παγκόσμιο και όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι μεταξύ τους και μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες και τα καθήκοντα στην αλληλοβοήθεια με βάση τις δυνατότητές τους.

     Το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελώντας ένα μικρό κομμάτι του παγκόσμιου Ερυθροσταυρικού κινήματος, με βάση τις παραπάνω αρχές και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να παρέχει ανακούφιση και βοήθεια σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
     Πολύτιμοι συμπαραστάτες σε αυτό το έργο είναι οι συμπολίτες μας και οι τοπικοί Φορείς που εμπιστεύονται το έργο του και με προσφορές καθ΄οιονδήποτε τρόπο, στηρίζουν υλικά και ηθικά την προσπάθειά του.
     Τα Τμήμα για άλλη μια φορά τους ευχαριστεί και τους διαβεβαιώνει ότι κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η προσφορά τους, με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα, να αξιοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Δημοφιλεις αναρτήσεις