Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Εκπρόσωποι από το μαρτυρικό Κομμένο, στις Βρυξέλλες

Πηγή: epirusgate
"Θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου. Επιζώντες των ναζιστικών θηριωδιών της Κατοχής στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου επισκέπτονται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου.

Οι καλεσμένοι του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες ξεπερνούν τους 30 και ανάμεσα τους βρίσκονται επιζώντες από το Άουσβιτς, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα,τον Χορτιάτη, την Κάντανο, την Κλεισούρα καθώς και το μπλόκο του Βύρωνα. Από την Ελβετία όπου κατοικεί, θα ταξιδέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Αργύρης Σφουντούρης, πρωταγωνιστής του βραβευμένου ντοκιμαντέρ "Ένα τραγούδι για τον Αργύρη" και πρόσφατα της...
γερμανικής τηλεοπτικής εκπομπής για τις αποζημιώσεις και την άγνοια των Γερμανών πολιτών. Καλεσμένοι είναι ακόμη ένας σαλταδόρος από την Καισαριανή και εκπρόσωποι από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας και την Ήπειρο. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 6 Μαΐου και στα πλαίσια της έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν οι ίδιοι την εμπειρία τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», το οποίο σκιαγραφεί τη μυστική σχέση μεταξύ των εγκλημάτων πολέμου των ναζί και της ανόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και τη σύνδεση τους με τη σύγχρονη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα."