Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Μετανάστες αναζητούν διέξοδο στα σύνορα και διαφυγή στην Αλβανία

Πηγή: epiruspost.gr
Με συνεχή μπλόκα σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου προς την Κακαβιά, αλλά και ελέγχους στα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια προς τα σύνορα και την Αλβανία, οι αστυνομικές αρχές, επιχειρούν να βάλουν φρένο στη κίνηση μεταναστών. Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που καταφτάνουν στην περιοχή, αναζητώντας διέξοδο προς την Αλβανία και στη συνέχεια την Ευρώπη.


Συνήθως μεταφέρονται από οργανωμένα κυκλώματα, έναντι πολύ υψηλής αμοιβής.

Η αύξηση της κίνησης μεταναστών θέτει σε εγρήγορση και τις αλβανικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε , εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, κοντά στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, τριάντα μετανάστες από τη Συρία και το Σουδάν.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι μετανάστες προέρχονταν από την Ελλάδα και είχαν ενδιάμεσο προορισμό το Μαυροβούνιο, μέσω του οποίου σκόπευαν να μεταβούν σε χώρες - μέλη της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα αλλοδαπών Αργυροκάστρου ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει τις διαδικασίες για την εκούσια επιστροφή τους, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των οργανωτών της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σχεδόν καθημερινά, οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν δεκάδες παράτυπους μετανάστες από εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.