Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μουδιασμένη η αγορά αυτοκινήτων στην Άρτα

Πηγή: artinostypos
Μουδιασμένη η αγορά αυτοκινήτων στην Άρτα, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για νέο σύστημα στη φορολόγηση των Ι.Χ. Την ίδια ώρα ποσοστό πάνω από 60% των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Άρτα είναι πετρελαιοκίνητα. Όσοι επαγγελματίες επικοινώνησαν με το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, προκειμένου να αλιεύσουν πιο αναλυτικές πληροφορίες για το νέο πλαίσιο, βρήκαν «πόρτες κλειστές» υπό την έννοια ότι αυτό που τους μεταφέρθηκε είναι πως δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί τα μέτρα για να υπάρχει και η αντίστοιχη ενημέρωση.


     Τοπικοί αντιπρόσωποι αυτοκινήτων υπογράμμισαν ότι θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών να εξειδικεύσει το πλαίσιο των αλλαγών έτσι ώστε να «μετρηθούν» κέρδη και ζημιές και να μπορούν να υπολογίσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι κάτοχοι Ι.Χ. ή οι αγοραστές πώς να κινηθούν.
     Τόνισαν επίσης ότι το αυτοκίνητο είναι ένα προϊόν που έχει υπερφορολογηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, έχοντας υποστεί 38 φορολογικές μεταβολές, ενώ κάθε φορολογική επιβάρυνση φέρνει μειωμένα έσοδα για το κράτος. Απόδειξη είναι τα 600.000 αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία, αλλά και η πτώση της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων κατά -74%, σε όλη την επικράτεια.
     «Προφανώς, οποιαδήποτε προσπάθεια για ένα δικαιότερο σύστημα, μας βρίσκει σύμφωνους, γι’ αυτό και είμαστε στη διάθεση του υπουργείου για να συμβάλλουμε. Ομως, η αναγγελία των μέτρων δίχως άμεση ισχύ ''παγώνει'' την αγορά και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τον ιδιαίτερα επιβαρημένο κλάδο μας» μας ανέφερε ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας που επίσης χθες επιχείρησε να ενημερωθεί από το ΥΠΟΙΚ, χωρίς όμως να μπορεί να πληροφορηθεί κάτι πιο επίσημο, καθώς όλα ακόμη παραμένουν ρευστά.

Δημοφιλεις αναρτήσεις