Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, σήμα κινδύνου για τα Κέντρα Υγείας

Πηγή: epiruspost.gr
Υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού. Παράλληλα καλεί τον Υπουργό να ενσκήψει πάνω από τα ζητήματα των δύο Κ.Υ. ώστε να δοθούν άμεσα οι καλύτερες δυνατές λύσεις.


Τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν και καταγράφηκαν ύστερα από σειρά συσκέψεων και συνεργασιών, όπως περιγράφονται στο υπόμνημα είναι τα ακόλουθα:

α. Το πλαφόν των τακτικών εφημεριών δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των δημοτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας το πλαφόν είναι 2.941, 44 ευρώ, (ποσό που δεν καλύπτει ούτε κατά τι τις τακτικές εφημερίες), καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον 5.200,00 ευρώ.

β. Για το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού δεν υπάρχει καν κωδικός για τις πρόσφατες εφημερίες...!.

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν σε μόνιμη βάση ζωές και να δυσχεραίνεται το έργο των ιατρών λόγω καθυστερημένης διακομιδής των ασθενών στα νοσοκομεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Επειδή, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου όπου θα υπάρξει πληθυσμιακή αύξηση, το πρόβλημα είναι βέβαιο, ότι θα γίνει ακόμη εντονότερο. Είναι ένας επιπλέον λόγος, όπως σημειώνει στο υπόμνημά του ο Δήμαρχος, που κάνει άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων.

Δημοφιλεις αναρτήσεις