Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Πηγή: proinoslogos.gr
Εντυπωσιάζουν οι ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης που έπεσαν στα χέρια της τοπικής Αστυνομίας μετά την εξάρθρωση της σπείρας. Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ένα κιλό και 130 γραμμάρια ηρωίνη, 60 φιξάκια με ηρωίνη, βάρους 253.3 γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση στην τοπική «αγορά», 20 φιξάκια κοκαΐνης, βάρους 39,3 γραμμαρίων, επίσης έτοιμα προς διάθεση σε χρήστες, 18 ναρκωτικά χάπια και αμπούλες, πέντε ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 955 ευρώ,
17 κινητά τηλέφωνα, διάφορες σημειώσεις, σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνταν στο διαμοιρασμό και τη διακίνηση των ουσιών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο!
Η αξία των ποσοτήτων αυτών ηρωίνης και κοκαΐνης ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αδίστακτος ο αρχηγός
Οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στην περιοχή μας βρίσκονται από χθες πίσω απ’ της φυλακής τα σίδερα. Ανάμεσά τους ο 33χρονος «αρχηγός» και συντονιστής, ένας άνθρωπος που περιγράφεται ως σκληρός και αδίστακτος, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές κι έχει μάλιστα συλληφθεί και στο παρελθόν. Πλην του Αλβανού, συνελήφθησαν επτά ακόμη άτομα, Γιαννιώτες οι περισσότεροι, από 30 έως 54 ετών, κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους και δύο γυναίκες. Η μία απ’ αυτές διατηρεί σχέση με τον 33χρονο! Κάποιοι απ’ τους επτά είχαν και στο παρελθόν εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Έρευνα σε επτά σπίτια!
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.). Προχθές βράδυ άνδρες της Δίωξης και της Ο.Π.Κ.Ε. ερεύνησαν επτά σπίτια στα Γιάννενα! Για τους συλληφθέντες δεν υπήρξε κανένα απολύτως περιθώριο αντίστασης.
Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Άλλα 24 άτομα…
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άνδρες, οι οποίοι είναι σήμερα έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας μας, καθώς και άλλα 21 άτομα (!), τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η δίωξή τους αποτελεί πλέον απόφαση που βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. 
Όπως γίνεται φανερό, πρόκειται για μία καλά στημένη επιχείρηση διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών τα οποία έρχονταν στα Γιάννενα από την Αλβανία αλλά και την Αθήνα!

Σχεδιασμένη επιχείρηση
Η σύλληψη των οκτώ μελών της σπείρας καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι το επιστέγασμα μιας καλά σχεδιασμένης και στοχευμένης έρευνας της Δίωξης, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά, καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους («καβάντζες»).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Ανακριτή Ιωαννίνων και η προφυλάκισή τους θεωρούνταν βέβαιη, αφού η σχετική δικογραφία είναι καλά τεκμηριωμένη.

Συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα
Άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν προχθές και στην Ηγουμενίτσα από την τοπική Δίωξη. Συγκεκριμένα, στο… δόκανο έπεσαν τρεις Έλληνες ηλικίας 28, 24 και 44 ετών και μία 25χρονη Ρωσίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και για υπόθαλψη εγκληματία. Αρχικά συνελήφθη ο 28χρονος επειδή διαπιστώθηκε ότι προμήθευσε τους άλλους δύο Έλληνες με ποσότητες χασίς. Σε έλεγχο που έγινε σε εκείνους βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 16 γραμμάρια χασίς και μία συσκευασία με μικροποσότητα. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 28χρονου συνελήφθη και η Ρωσίδα, καθώς προέκυψε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Δημοφιλεις αναρτήσεις