Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αρταίων και άλλους φορείς πραγματοποίησε η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Πηγή: arta.gr
Το Δημαρχείο Άρτας επισκέφτηκε η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Αγγελική Φωτεινού, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αρταίων και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα παιδείας που αφορούν το Δήμο Αρταίων, αλλά και τους άλλους Δήμους της Άρτας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπάζογλου, και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Δημητρίου. 


Η κα Φωτεινού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, κατέγραψε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται, ώστε να καταθέσει προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε την κα Φωτεινού για τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος για συντήρηση, βελτίωση και επέκταση των κτιριακών υποδομών των σχολείων, καθώς και για την επαναλειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Αρταίων. Βασικό αίτημα του Δήμου Αρταίων είναι να υπάρξει αύξηση πόρων για επισκευές των σχολείων και κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε την κα Φωτεινού για τα έργα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό 2014-2019 και ζήτησε τη συνεργασία της και τη συμβολή της για τα έργα αυτά. Συγκεκριμένα:
1.Κατασκευή 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας
2.Κατασκευή 5ου Γυμνασίου Άρτας
3.Κατασκευή Μουσικού Σχολείου Άρτας
4.Βελτίωση –Επέκταση ΕΕΕΕΚ Άρτας
5.Κατασκευή τεσσάρων Νηπιαγωγείων: Καμπής, Αγίων Αναργύρων, Γραμμενίτσας και Καλαμιάς
6.Εξοπλισμός εργαστηρίων σχολικών μονάδων Δήμου Αρταίων
7.Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων 
8.Αναβάθμιση Αύλειων Χώρων
9. Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στα σχολικά συγκροτήματα
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη μεταφορά των μαθητών και τις παιδικές χαρές εντός των χώρων των σχολείων.

Δημοφιλεις αναρτήσεις