Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κι άλλος αρτινός – θύμα αδέσποτου σκύλου

Πηγή: gnomiartas.gr
Τον δάγκωσε στο κατάστημά του εν ώρα εργασίας και πρέπει να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή. Πριν ακόμη κυκλοφορήσει η «Γ», της οποίας το κύριο θέμα είναι το «SOSγια τα αδέσποτα», είχαμε και νέα επίθεση σκύλου, σε συμπολίτη μας. Αυτή την φορά στο κέντρο της πόλης, στην οδό Τζανέτου, όπου τις τελευταίες ημέρες… συχνάζει ένα τεράστιο αδέσποτο, το οποίο και με την παρουσία του και μόνο τρομάζει τους πάντες.


Ο ιδιοκτήτης γνωστού ουζερί στην οδό Τζανέτου, προσπάθησε να το απομακρύνει απ’ τα τραπέζια, όπου βρισκόταν οικογένειες και μικρά παιδιά, ο σκύλος του επιτέθηκε και ευτυχώς το τραύμα, δεν ήταν τόσο σοβαρό, όπως διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου μεταφέρθηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο εν λόγω συμπολίτης μας, δεν μπαίνει σε περιπέτειες. Οι γιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή, για σαράντα ημέρες, ώστε να αποφευχθεί και ο ελάχιστος κίνδυνος, για την λύσσα!

Παράλληλα του ζητήθηκε απ’ τους ιατρούς, οι οποίοι του έδωσαν υπηρεσιακό σημείωμα, να εντοπιστεί το αδέσποτο σκυλί και να αναθέσει ο Δήμος, σε ιδιώτη κτηνίατρο, να το παρακολουθήσει, πάλι επί σαράντα ημέρες, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να μεταφέρει ο σκύλος, κάποια μικρόβια.

Όσο κι αν φαντάζει απλή η παραπάνω διαδικασίες, σημαίνει κόστος, προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ο εργαζόμενος θα χάσει το μεροκάματό του, για κάποιες ημέρες και ο Δήμος θα αναγκαστεί να πληρώσει ιδιώτη κτηνίατρο, για την παρακολούθηση. Να σημειωθεί ότι ανάλογη διαδικασία θα πληρώσει ο Δήμος και για τα αδέσποτα που επιτέθηκαν στην 58χρονη αρτινή, στον χώρο της Παρηγορήτισσας, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί.

Και η… περιπέτεια του Δήμου, δεν σταματάει εκεί. Αν τα θύματα των επιθέσεων, κινηθούν δικαστικά, ο Δήμος Αρταίων, θα κληθεί να πληρώσει και τις όποιες αποζημιώσεις επιδικάσει το δικαστήριο. Χρήματα με τα οποία, θα μπορούσε να κατασκευάσει πραγματικό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων.

Αλλά ποιος να τα σκεφτεί, με βάση την λογική, αυτά τα απλά πράγματα…

Δημοφιλεις αναρτήσεις