Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ξανά φήμες για το στρατόπεδο Άρτας

Πηγή: ixotisartas.gr
Θα καταργηθούν 10 κέντρα εκπαίδευσης-μέσα και της Άρτας; Επανέρχεται το σενάριο «λουκέτο σε στρατόπεδα». Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Τόσκας, από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 - 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα, ο υφυπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε, ότι οι τελικές αποφάσεις για το ποια στρατόπεδα θα παραμείνουν σε λειτουργία και σε ποιες περιοχές, μόνο μέσα από συναίνεση μπορεί να παρθούν και μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.
«Μελετούμε και εξετάζουμε το θέμα των κέντρων εκπαίδευσης με προσοχή και θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες και όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα οι φτωχοποιημένες περιοχές» κατέληξε.

Αγροτικό και ΜΟΜΑ
Το αγροτικό τους κατά την άσκηση της στρατιωτικής τους θητείας θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί, όπως επίσης και οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι, δήλωσε από την Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά την θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.
Ο κ. Ήσυχος σε δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στις προωθούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο σχεδιασμός που αφορά στην ίδρυση της «νέα ΜΟΜΑ».

Δημοφιλεις αναρτήσεις