Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Άρτα, Σέλτσο: Προχωρούν οι εργασίες αναστήλωσης των κελιών

Πηγή και φώτο:aetostz
Εντυπωσιακό είναι ήδη το αποτέλεσμα στην απομακρυσμένη αλλά και ιστορική αυτή περιοχή του Ν. Άρτας Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των κελιών της Ι.Μ. Σέλτσου στις Πηγές Άρτας. Όπως είναι γνωστό και όπως έχει διατυπωθεί από τον κ. Μ. Παπαδημητρίου, και δεν έχει άδικο, ότι "το ΣΕΛΤΣΟ, είναι η Ναυαρχίδα της ευρύτερης Περιοχής ΡΑΔΟΒΥΖΙΩΝ και ΑΡΓΙΘΕΑΣ, στη ΚΟΙΛΑΔΑ του ΑΧΕΛΩΟΥ". 


Έτσι, με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών και σε λίγο καιρό, όλα δείχνουν ότι οι εργασίες θα τελειώσουν, με αποτέλεσμα σ' αυτή την απομακρυσμένη περιοχή του Ν. Άρτας θα υπάρξει ένα μοναδικό κτίριο, το οποίο όπως υπογραμμίζεται από τον κ. Χ. Καπερώνη, "...θα συμβάλει στην αναγέννηση του Σέλτσου ύστερα από 113 χρόνια διακοπής του μοναστηριακού βίου του από το 1902".

Η ικανοποίηση των κατοίκων, όχι μόνο των Πηγών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Ραδοβυζίων και Αργιθέας Καρδίτσας είναι διάχυτη. 

Διάχυτη επίσης είναι η ικανοποίηση των ανθρώπων που αποτελούν το εξειδικευμένο συνεργείο όπου μέσα σε αντίξοες συνθήκες, συνεπικουρούμενο και από εθελοντές, προχώρησαν "...γρήγορα και ικανοποιητικά, ώστε τα κελιά να ξαναπάρουν την αρχική τους εικόνα και να ξαναζωντανέψουν την ιστορία σ' αυτή την περιοχή" όπως επισήμανε ο ανάδοχος του έργου Πολιτικός Μηχανικός κ. Αθ. Κρεμπούνης. 

Δημοφιλεις αναρτήσεις