Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αμβρακία Οδός, συνεχείς διακοπές στην κατασκευή

Πηγή και φώτο: epiruspost.gr
Στο σημείο μηδέν βρίσκεται για μία ακόμη φορά το έργο της Αμβρακίας Οδού με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Παρά τις υποσχέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κίνδυνος της οριστικής εγκατάλειψης είναι υπαρκτός, γεγονός που θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. Το έργο πέρασε από σαράντα κύματα και οι μόνοι που δεν έχασαν από τη διαδικασία αυτή είναι οι εργολάβοι- κατασκευαστές. Ακόμη και στην περίπτωση της οριστικής διακοπής, που πιθανόν κάποιοι την επιδιώκουν, δεν πρόκειται να χάσουν.



Αντίθετα θα χάσει, ειδικά η περιοχή της Πρέβεζας, μία μοναδική ευκαιρία για βελτίωση των οδικών υποδομών και της σύνδεσης με τη Δυτική Ελλάδα και την Ιόνια Οδό.

Ο δρόμος των 48 χιλιομέτρων, ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2013.

Βρισκόμαστε στο 2015 και τα εργοτάξια είναι πάλι κλειδωμένα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αρέσκεται προς το παρόν σε γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς όμως να έχει σκύψει στα πραγματικά προβλήματα του έργου προκειμένου να δώσει λύσεις.

«Και αγωνιούμε, κι ανησυχούμε», δηλώνει στο Epiruspost ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου. Ανησυχία για το μέλλον του έργου, το οποίο είναι καταλυτικής σημασίας για την περιοχή.

«Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, είναι έργο τεράστιας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και η αποπεράτωσή του θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Οι καθυστερήσεις είναι πολλές, τα προβλήματα τα βλέπουμε, θέλουμε να δούμε άμεσα και τις λύσεις. Εμείς αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο οδικό άξονα ως έργο ανάπτυξης που μπορεί να δώσει νέες προοπτικές» υπογραμμίζει ο κ. Ιωάννου.

Οι περσινές εξαγγελίες περί λειτουργίας του έργου τμηματικά από το καλοκαίρι δεν ισχύουν και προς το παρόν είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι

Δημοφιλεις αναρτήσεις