Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Από τις χωματερές οι πρώτες πυρκαγιές

Πηγή: epiruspost.gr
Πριν αρχίσει καλά καλά να ανεβαίνει ο υδράργυρος ήρθαν οι πρώτες φωτιές στην Ήπειρο. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή της τοπικής κοινότητας Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινήθηκε άμεσα, με τρία οχήματα κι έξι άτομα. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, μετέβη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Αντιπύραρχος Θεόδωρος Βαρδής, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης φωτιά ξέσπασε σε περιφραγμένο Δημοτικό Χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην Τοπ. Κοινότητα Καστροσυκιάς του Δήμου Πρέβεζας, παραπλεύρως της Εθν. Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
Η πυροσβεστική επενέβη με δύναμη αποτελούμενη από δύο Πυροσβεστικά Οχήματα με τέσσερα άτομα.

Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι καιγόταν ένας μεγάλος σωρός από απορρίμματα, σε έκταση περίπου μισού στρέμματος.

Από την Πυροσβεστική έγιναν ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τη ρίψη μεγάλης ποσότητας νερού στο σωρό με τα απορρίμματα.

Στο χώρο της πυρκαγιάς μετέβη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Αντιπύραρχος Θεόδωρος Βαρδής ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Λόγω της ιδιαιτερότητας της πυρκαγιάς (μεγάλος σωρός από απορρίμματα), κρίθηκε αναγκαίο να προσέλθει στο σημείο χωματουργικό μηχάνημα, ώστε να γίνει επικάλυψη των φλεγόμενων απορριμμάτων με ποσότητες χωμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Σαραμπασίνας Παύλος και ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ματέρης Κων/νος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρίσκονταν στο σημείο, μερίμνησαν για να έρθουν στο χώρο της πυρκαγιάς δύο χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου, τα οποία κάλυψαν τον καιόμενο σωρό με τα απορρίμματα με μεγάλες ποσότητες χωμάτων.

Δημοφιλεις αναρτήσεις