Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Άρτα, χρειάζεται έλεγχος για τον οίκο ανοχής

Ένα θέμα για τον οίκο ανοχής στην Άρτα από τον "Ταχυδρόμο της Άρτας":
Πηγή: taxydromosartas.gr
Θα θυμάστε τον μεγάλο θόρυβο που είχε ξεσπάσει στα Ιωάννινα για τον οίκο ανοχής στα Καρδαμίτσια όταν πολίτες ξεσηκώθηκαν ζητώντας από την πρώην Δημοτική Αρχή την απομάκρυνσή του επειδή υπερέβαινε τη σχετική νομοθεσία. Ό,τι λοιπόν δεν έκανε η πρώην το κάνει η νυν Δημοτική Αρχή καθώς λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την χωροθέτηση τέτοιων δραστηριοτήτων,
έλαβε νέα απόφαση που ορίζει ότι οίκος ανοχής θα μπορεί να λειτουργεί σε απόσταση 300 μέτρων από τα εγκεκριμένα όρια οικισμών και σε βάθος 100 μέτρων εκατέρωθεν των εθνικών οδών. Προέβη ως εκ τούτου σε σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την απομάκρυνσή του.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι οίκος ανοχής λειτουργεί και στην Άρτα, στο ύψος της στροφής από την εθνική οδό προς Κόπραινα, για τον οποίο τηρείται σιγή ιχθύος μόνο που νομίζουμε ότι δεν πρέπει να διαιωνίζεται καθότι προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά: Εξετάστηκε για παράδειγμα πόσο απέχει από τα όρια του οικισμού Λιμίνη και από την εθνική οδό; Πρόκειται πάντως για δύο βασικές παραμέτρους, στις οποίες ο Δήμος Ιωαννιτών βασίστηκε για την απομάκρυνσή του. Αν ανάλογος έλεγχος γίνει και στον αντίστοιχο της Άρτας δεν ξέρουμε τι αποστάσεις θα βρεθούν από τη Λιμίνη, από την εθνική οδό πάντως τον χωρίζουν σίγουρα μόνο καμιά δεκαριά μέτρα! Φαίνεται άλλωστε δια γυμνού οφθαλμού. Ελέγξτε το.
ΥΓ. Διευκρινίζουμε πως δεν κάνουμε λόγο για κλείσιμο αλλά για απομάκρυνση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τηρούνται νόμοι και κανόνες.

Δημοφιλεις αναρτήσεις