Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άρτα, το επεισόδιο με τον τραυματισμό αστυνομικού με μαχαίρι

Περισσότερα στοιχεία για το επεισόδιο με τον ψυχικά ασθενή και το μαχαίρι μας δίνει το ρεπορτάζ από την Ηχώ της Άρτας:
Περιπετειώδης ήταν η βάρδια των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας προχθές, καθότι ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε από επίθεση ατόμου με ψυχιατρικά προβλήματα, όταν ανταποκρίθηκαν σε κλήση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.
Αναλυτικότερα οι δυο Αστυνομικοί ανταποκρινόμενοι σε κλήση που έγινε από οικία στην περιοχή της Γέφυρας Άρτας, επί της οδού Θειακογιάννη, προχθές το βράδυ στις 9 παρά τέταρτο, έσπευσαν να ελέγξουν το χώρο διότι η φωνή στην άλλη γραμμή του ακουστικού επισήμανε ότι «κάποιος θέλει να μας σκοτώσει».

Φτάνοντας στην διεύθυνση που τους είχε δοθεί οι αστυνομικοί ήλεγξαν αρχικά το χώρο περιμετρικά του σπιτιού και στη συνέχεια, μη εντοπίζοντας κάτι ύποπτο χτύπησαν το κουδούνι και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο για να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη ότι δεν εντόπισαν κάτι. Όμως, μπαίνοντας στον πρώτο όροφο δέχθηκαν επίθεση από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη με μαχαίρι.
Η επίθεση ήταν αιφνίδια και ο 30χρονος δράστης κατάφερε να μαχαιρώσει στον θώρακα τον έναν από τους δυο αστυνομικούς καθώς επίσης να του καταφέρει τραύματα στο χέρι και στο ύψος του αυχένα. Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο καθόσον οι δυο αστυνομικοί μετά τον τραυματισμό αποσύρθηκαν στο χώρο μπαλκονιού όπου και εγκλωβίστηκαν, ενώ ο 30χρονος εβρισκόμενος σε κρίση θυμού, εξακολουθούσε με τις ίδιες επιθετικές διαθέσεις, χωρίς να ηρεμεί. Η κλήση σε βοήθεια προς την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ήταν η λύση και αυτή επέλεξαν οι δυο αστυνομικοί. Ομάδα συναδέλφων τους με τον αστυνομικό διευθυντή επικεφαλής της επιχείρησης, έσπευσε και μάλιστα η επέμβαση έγινε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.
Προκειμένου να αποφευχθεί νέα συμπλοκή του 30χρονου με τους επόμενους νεοεμφανιζόμενους στο χώρο αστυνομικούς, χρειάστηκε να μπουν από το μπαλκόνι με σκάλα της πυροσβεστικής και να κατεβάσουν μεν τους συναδέλφους τους εκ των οποίων ο ένας τραυματισμένος, ενώ απαιτήθηκε η δύναμη αρκετών ανδρών ώστε να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο. Της σύλληψης του ακολούθησε άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Την ίδια στιγμή το δρόμο για το νοσοκομείο Άρτας πήρε και ο τραυματισμένος αστυνομικός, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τραύματα του ήταν ελαφρά. Ωστόσο μέσα στην ατυχία του ο εργαζόμενος αστυνομικός στάθηκε και τυχερός διότι το τραύμα στο θώρακα δεν απείχε πολύ από το σημείο της καρδιάς του και παράλληλα η κίνηση αποφυγής που έκανε τον γλύτωσε, καθότι η μαχαιριά του ήταν επιφανειακή. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παράνομη οπλοκατοχή κλπ, διώκεται ο 30χρονος δράστης που στο μεταξύ νοσηλεύεται.

Δημοφιλεις αναρτήσεις