Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Επιτυχημένη η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Με τη νέα σχολική χρονιά, εκτός από τα ποδήλατα, θα υπάρχουν και μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών σχολείων ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά, η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων.
Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα από την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, δεκαεφτά (17)  τμήματα δεκατριών (13) σχολείων, 400 περίπου μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους,  πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, όπου οι μικροί μαθητές διαπαιδαγωγήθηκαν στην κυκλοφοριακή αγωγή και χρησιμοποίησαν ποδήλατα για να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο, δίνοντας προσοχή στα σήματα της τροχαίας και τα οχήματα που κινούνται δίπλα τους, αλλά και στους πεζούς που μπορεί να διέρχονται το δρόμο. Στόχος είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η υιοθέτηση σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς από τη νέα γενιά, οι μελλοντικοί οδηγοί να είναι πιο υπεύθυνοι, ώστε να καταστεί πιο ασφαλής η μετακίνηση πεζών και οχημάτων.


Τα σχολεία που επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του μέχρι σήμερα) είναι τα εξής:

•8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
•5ο & 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
•1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΣΤ1 & ΣΤ2 τάξεις )
•1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (Γ1 & Γ2 τάξεις)
•2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (Γ1 & Γ2 τάξεις)
•7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
•4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (2 ΤΜΗΜΑΤΑ)
•ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΕΖΑΣ
•ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ
•4ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
•ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΡΑΤΖΑΣ

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με αφορμή την ολοκλήρωση των επισκέψεων μαθητών των σχολείων της περιοχής μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τόνισε τα εξής «Το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής για την ασφαλή μετακίνηση τόσο των πεζών όσο και των οδηγών σε μια πόλη, είναι πολύ σημαντικό και ως Δήμος οφείλουμε να δίνουμε την αρμόζουσα σημασία σε αυτό. Χαιρόμαστε που οι προσπάθειές μας για μια καλύτερη Άρτα, περικλείουν και τις προσπάθειες για συντονισμένη εκπαίδευση της νέας γενιάς στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής μέσα από την έμπρακτη εφαρμογή τους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων, που έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση σωστών και υπεύθυνων μελλοντικών οδηγών. Οι επισκέψεις των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν είναι μια ακόμη εκδρομή για χαλάρωση από το δύσκολο πρόγραμμα των μαθημάτων, αλλά μια προσπάθεια αύξησης του ενδιαφέροντος των μαθητών για ενεργή συμμετοχή στο πεδίο της κυκλοφοριακής ασφάλειας, μέσα από την  εκμάθηση του σωστού τρόπου κυκλοφορίας πεζών (με ή χωρίς τη συνοδεία γονέων) και οδηγών, καθώς και η πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει κάποιος όταν παραβιάζει τα σήματα της τροχαίας. Οι επισκέψεις των σχολείων θα συνεχιστούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και μάλιστα θα έχουμε ως Δήμος εφοδιαστεί και μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών». 

Δημοφιλεις αναρτήσεις