Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δύσκολες ώρες στην Ψυχιατρική Ιωαννίνων... Ξεπέρασε τα όρια αντοχής της η Κλινική

Πηγή: epiruspost.gr
Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μάλιστα η κατάσταση είναι δραματική καθώς χρειάστηκε να τοποθετηθούν κρεβάτια και στους διαδρόμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά. Και μπορεί για οποιαδήποτε άλλη κλινική τα ράντζα στους διαδρόμους να αποτελούν εικόνες συνηθισμένες, για την Ψυχιατρικές Κλινικές όμως είναι απαγορευτικό, λόγω των ιδιαιτεροτήτων των ασθενών.


Το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες.

Από χθες το Νοσοκομείο διαμήνυσε ότι αδυνατεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε νέο περιστατικό, ακόμη κι αν αφορά σε εισαγγελική εντολή.

Η κατάσταση είναι τραγική και η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετιά δύσκολη για το προσωπικό της Ψυχιατρικής.

Το πρόβλημα το οποίο διογκώθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετίζεται με την αδυναμία νοσηλείας περιστατικών αρχικά στην Ψυχιατρική της Άρτας και τώρα και η Ψυχιατρική της Κέρκυρας.

Έτσι το σύνολο των περιστατικών από ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κλινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει γίνει έγγραφο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι δεν θα δέχεται κανένα περιστατικό ωσότου αποκατασταθεί ο μέσος όρος.

Δυστυχώς η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη.

Δημοφιλεις αναρτήσεις