Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Kαι ο Δήμος Αρταίων βοηθάει στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα Ιωάννινα διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ηπείρου. Μεταξύ άλλων δημάρχων, και ο Δήμαρχος Αρταίων στηρίζει ολόθερμα τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση αυτή. Ωστόσο, καταλυτική για την απόκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θεωρεί ο Δήμος Αρταίων την ενεργή συμμετοχή στην υποψηφιότητα αυτή και της Άρτας.



Ο Δήμος Αρταίων επιθυμεί ενεργά τη συμμετοχή του στις ενέργειες και δράσεις που γίνονται για την απόκτηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» και ζητά από το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου να στηρίξουν ενεργά την επιθυμία να συμμετέχει ενεργά και η Άρτα στην διεκδίκηση αυτής της υποψηφιότητας.

Ο Δήμος Αρταίων, ως γνωστόν, έχει πολλά βυζαντινά μνημεία και μια πλούσια πολιτιστική παράδοση να επιδείξει στην Ευρώπη, είναι χαρακτηριστικά η τρίτη πόλη της Ελλάδας με βυζαντινή παράδοση και μνημεία, έχει ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και εξαιρετική γαστρονομία, έχει τον διεθνούς σημασίας υγροβιότοπο του Αμβρακικού Κόλπου και τα πανέμορφα Τζούμερκα, το ΤΕΙ Ηπείρου, τον ποταμό Άραχθο και πολλά άλλα όμορφα μέρη, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στις προσπάθειες για την απόκτηση του τίτλου δύναται να είναι καταλυτική προς το συμφέρον των Ηπειρωτών και της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε τα εξής «Η Ήπειρος είναι ενιαία. Θέλουμε να δράσουμε συλλογικά, να απλωθεί η δράση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επί της ουσίας κι όχι τυπικά σε όλη την Ήπειρο. Για το λόγο αυτό, διεκδικούμε τη συμμετοχή και του Δήμου Αρταίων στην υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του τίτλου, ώστε η Άρτα να παίξει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στις πολιτιστικές δράσεις που θα υλοποιηθούν αργότερα στην ευρύτερη περιοχή, μετά την απόκτηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αρταίων πρότεινε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων να συμμετάσχει στην επιτροπή που συντάσσει το φάκελο για τη διεκδίκηση του τίτλου και ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης να συμμετέχει στην πολιτική επιτροπή διεκδίκησης αλλά και να χρηματοδοτήσει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια.

Δημοφιλεις αναρτήσεις