Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Tο νέο Opel Astra

Πηγή: autotriti.gr
Σε πλήρη αποκάλυψη της νέας γενιάς του Astra προχώρησε η Opel, μετά την χθεσινή «διαρροή», με την επίσημη παρουσίαση του να τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Με μήκος 4,37 μέτρα (5 εκ. μικρότερο από το τωρινό μοντέλο) το Astra K σύμφωνα με την Opel, είναι επίσης κατά 120 έως 200 κιλά ελαφρύτερο, ενώ, παρά τις μειωμένες διαστάσεις, ο χώρος των επιβατών έχει μεγαλώσει κατά 35 χιλιοστά.Σχεδιαστικά είναι εμφανείς τόσο οι επιρροές από το «Monza concept», με αρκετά επιθετική σχεδίαση ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα, όσο και με το νέο Corsa, σε μια προσπάθεια για κοινή σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. 

Σε ότι αφορά στην κίνηση της νέας γενιάς του Astra, βασίζεται σε μια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με βασική επιλογή τον 1.600αρη CDTi απόδοσης 95 ίππων, καθώς και τον τρικύλινδρο 1.000αρη Ecotec βενζίνης των 105 ίππων. 

Επιπροσθέτως, το νέο Astra, διατίθεται με τον 1.400αρη Ecotec κινητήρα βενζίνης απόδοσης 145 ίππων και 250 Nm ροπής, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αργότερα θα είναι διαθέσιμο και σε GSi έκδοση 250 ίππων, και φυσικά ως Astra OPC έως το 2017.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: autotriti.gr