Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Πυρκαγιά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

Πηγή: epirusgate
Πυρκαγιά ξέσπασε χτες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η οποία κατέστρεψε το μισό ξυλόγλυπτο τέμπλο και προκάλεσε και άλλες φθορές μικρότερης σημασίας, οι οποίες και θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες.
Η πυρκαγιά κατεστάλη με την επέμβαση των κατοίκων αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία όμως έφτασε μετά από αρκετή ώρα, λόγω της μεγάλης απόστασης.
«Είναι ένα γεγονός πολύ θλιβερό και σοκαριστικό για όλους τους Πραμαντιώτες.
Η Αγία Παρασκευή είναι σημείο αναφοράς για όλους μας και άμεσα ξεκινούν οι ενέργειές μας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την επαναφορά του Ιερού Ναού στην πρότερη κατάστασή του. Θα χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι στο είδος τους μηχανικοί, τεχνίτες και συντηρητές. Είχα ήδη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μητροπολίτη Άρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ενώ θα ενημερωθούν άμεσα αύριο οι Υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων, αφού ο Ιερός Ναός είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο. Αν χρειαστεί, στο προγραμματισμένο ταξίδι μου στην Αθήνα, θα έχω συναντήσεις με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.  Θέλω όμως, με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, να επαναφέρω το πάγιο αίτημά μας για την εγκατάσταση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου μας, η οποία είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου στο Νομό Ιωαννίνων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης  Σεντελές.

Δημοφιλεις αναρτήσεις