Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Είναι το 5g επικίνδυνο;

Η βελγική κυβέρνηση σταμάτησε ένα τεστ 5G για θέματα ακτινοβολίας. Η Ελβετία παρακολουθεί τους κινδύνους που θέτει το δίκτυο 5G . Ένα μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε το κοινοβούλιο για τις "ακούσιες συνέπειες" της αναβάθμισης του 5G.

"Τα μήκη κύματος που χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει η 5G είναι απόλυτα ασφαλή και έχουν μελετηθεί και δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες", εξήγησε πρόσφατα στο The Guardian ο Howard Jones, επικεφαλής της τεχνολογικής επικοινωνίας στο φορέα κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου EE.

Τα μικρού μήκους κύματα με τη μεγαλύτερη ενέργεια τους μπορεί να φαίνονται επικίνδυνα στην ονομαστική τους αξία, αλλά δεν υπάρχει καμία βάση για αυτές τις ανησυχίες.


"Η υψηλότερη συχνότητα δεν σημαίνει υψηλότερη ένταση: είναι πραγματικά σαν να συγκρίνουμε το μπλε με το κόκκινο φως - είναι ένα διαφορετικό μήκος κύματος", δήλωσε  ο Andrew Wood, ένας ερευνητής ηλεκτρομαγνητικών κυμμάτων, από το Πανεπιστήμιο Swinburne της Αυστραλίας.

"Για τα 26 GHz της 5G, το ραδιοκύμα απορροφάται στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος αντί να μπαίνει στον εγκεφαλικό ιστό. Υπάρχουν νευρικές απολήξεις στο δέρμα που θα προειδοποιούν για οποιαδήποτε υπερβολική έκθεση».

Δημοφιλεις αναρτήσεις