Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Kαχριμάνης, ξέχασε να δηλώσει 1.5 εκατ. ευρώ

Πηγή: komistes.gr
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επρόκειτο την Τρίτη 26 Μαΐου να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση, για τα έτη 2010, 2011 και 2012. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε καθώς ο δικηγόρος του Περιφερειάρχη ζήτησε και πήρε αναβολή για το Δεκέμβριο του 2015. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπήρχαν συνολικά 1,5 εκ. ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Ο κ. Καχριμάνης κάνει λόγο για απλή παράλειψη.



 Υπενθυμίζουμε από ρεπορτάζ του Φεβρουαρίου του… 2014!

Ανακρίβειες παρουσιάζει η δήλωση Πόθεν Έσχες του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστοτόπου «stotapsi.gr«, που υπογράφεται από τον Κώστα Δ. Καλτσή.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αλ. Καχριμάνης απέκρυψε εισοδήματά του, καθώς και τη συμμετοχή του σε Ανώνυμη Εταιρεία, ενώ από τη δήλωσή του, προκύπτει και παράνομη άσκηση επαγγέλματος.

«Το 2010 είναι γνωστό ότι ο κ. Καχριμάνης, ως Νομάρχης Ιωαννίνων, απέκρυψε εισοδήματα από το πόθεν έσχες που είχε δώσει στη δημοσιότητα. Αυτό έχει τη σημαντική παράμετρο, ότι αυτά τα εισοδήματα προήλθαν από την άσκηση του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου – μηχανικού καίτοι ήταν Νομάρχης και άρα υπήρχε ασυμβίβαστο!», σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καχριμάνης, όπως είχε γραφτεί, είχε δηλώσει τα εισοδήματα αυτά στη φορολογική του δήλωση (το οποίο σημαίνει ότι δεν είχε κάνει διακοπή εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ όταν εκλέχτηκε Νομάρχης, όπως υποχρεούταν) αλλά απέφυγε να κάνει το ίδιο και στο πόθεν έσχες».

Επιπλέον, η διαδικτυακή εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο τότε Νομάρχης, νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος «απέκρυψε από το πόθεν έσχες και τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Χιονοδρομικά Κέντρα Μετσόβου Α.Ε.» με έδρα το Μέτσοβο!».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η εταιρεία συστήθηκε το 2005 και καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ) με αρ. φύλλου 11110/20-10-2005 και ο κ. Καχριμάνης είναι κάτοχος (όπως και άλλοι συγγενείς του, φίλοι και κολλητοί) 100 μετοχών. «Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία αυτή δόθηκαν από το Δήμο Μετσόβου για χρήση – χωρίς άλλες διαδικασίες – 434 στρέμματα για 16 χρόνια με ετήσιο ενοίκιο 500 ευρώ για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Δημοφιλεις αναρτήσεις