Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου και Βενιζέλος

pitsirikos δίνει ρέστα για τον Νο2 και τον Νο1 της Ελληνικής Κυβέρνησης:
Απόσπασμα από το pitsirikos.net
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα –χωρίς μάλιστα δικό της νόμισμα-, πολύ μικρή σημασία έχει αν ο υπουργός Οικονομικών είναι οικονομολόγος, συνταγματολόγος ή ουρολόγος. Και τον Γιώργο Καραγκούνη να έκανε υπουργό Οικονομικών ο Παπανδρέου, το ίδιο θα ήταν.

Ο κ. Βενιζέλος είναι σπουδαίος συνταγματολόγος. Το απέδειξε στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος. Και βέβαια, το απέδειξε με τον υπέροχο νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών. Ένας νόμος-διαμάντι. Ένας νόμος περί ευθύνης υπουργών που –στην ουσία- είναι νόμος περί μη ευθύνης υπουργών, και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας και την υπαγωγή της στο Μνημόνιο.
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον έφεραν στο υπουργείο Οικονομικών οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Από αυτή την άποψη, όντως, για να αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα χρειάζεται ένας συνταγματολόγος. Μπορεί και ένας συνταγματάρχης. Μετά από τον Βενιζέλο, πάρτε κι έναν Κολονέλο!
Τώρα υποτίθεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δείξει ένα πιο φιλολαϊκό πρόσωπο από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου -ο οποίος θα συνεχίσει την «αποστολή» του στο υπουργείο Περιβάλλοντος- και θα εξευμενίσει τους εξεγερμένους πολίτες. Δεν ξέρω ποιοι τις γράφουν αυτές τις ανοησίες αλλά έτσι εξηγείται το γιατί οι ελληνικές εφημερίδες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και τα κανάλια βαράνε κανόνι.
Απόσπασμα από το pitsirikos.net
«Γιώργο, κανένας από τους Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί». Το έχουνε παράδοση στο σόι τους να μην παραιτούνται – είναι κάτι σαν τον Καντάφι δηλαδή. Βέβαια, ο Ανδρέας Παπανδρέου παραιτήθηκε μερικούς μήνες πριν τα τινάξει – μόλις είδαν πως τα είχε εντελώς χαμένα και δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τη Λιάνη από τον Κατσιφάρα , του βάλανε εκεί ένα χαρτί μπροστά του, του είπανε πως είναι για την Εφορία, του χώσανε κι ένα στυλό στο χέρι, και αυτός το υπέγραψε.
Φυσικά, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αρρωστήσει. Είχε πολλά πάθη ο άνθρωπος και τα πλήρωσε με άσχημο τρόπο στο τέλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου –με την υγιεινή ζωή που κάνει- θα ζήσει 150 χρόνια. Δεν μπορείς να περιμένεις πως θα τα τινάξει τους επόμενους έξι μήνες – αυτός θα ξεπεράσει και τον Μητσοτάκη.



Δημοφιλεις αναρτήσεις