Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Fullhd.gr παρουσίαση: DiiVA: νέα σύνδεση

Εκτός από το avsite.gr άλλο ένα ελληνικό site το fullhd.gr έχει περιεχόμενα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τα νέα προιόντα.
fullhd.gr
Ένα νέο «καλώδιο» έρχεται στο χώρο του audio/video με προοπτικές και φιλοδοξίες μεγαλύτερες από το HDMI, το USB ή Ethernet.

 Kυρίες και κύριοι το DiiVA είναι εδώ και ήδη «βγήκε» η πρώτη τηλεόραση με θύρα DiiVA.
Το Digital Interactive Interface for Video & Audio (DiiVA) δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα νέο δίκτυο που θα φέρει κοντά όλες τις audio, video και home entertainment συσκευές.
Το DiiVA θα ενώσει όλες τις συσκευές και θα κάνει την τηλεόραση για παράδειγμα να  «βλέπει» και να «ελέγχει» όλες τις πηγές της και τις περιφερειακές συσκευές της.
Είναι μια σύνδεση δυο κατευθύνσεων υψηλής ταχύτητας και υψηλότερου επιπέδου από την HDMI που επιτρέπει ασυμπίεστο βίντεο, πολυκάναλο ήχο, USΒ, Εthernet, προστασία περιεχομένου και έλεγχο.
Για όλους εμάς συσκευές με θύρα DiiVA, όπως μια τηλεόραση, σημαίνει ότι θα έχει την ικανότητα να συνδέεται και να ελέγχει πολλαπλές συσκευές που θα είναι συνδεδεμένες.
Με άλλο λόγια το DiiVA είναι ένα είδος δικτύου ήχου και εικόνας υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.
Για παράδειγμα ένα Blu-ray player με DiiVA θα μπορεί να είναι διαθέσιμο από οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού.
Οι παιχνιδοκονσόλες με θύρες DiiVA θα μπορούν να «παίζονται» από οποιαδήποτε τηλεόραση αφού τα USB χειριστήρια τους θα μπορούν να συνδεθούν στη τηλεόραση.
Το DiiVA ,που αρχικά αναπτύχθηκε από κινέζους κατασκευαστές, έχει πια μέλη τις Changhong, Haier, Hisense, Konka, LG, Panda, Samsung, Skyworth, Sony, SVA, TCL, Synerchip και άλλες εταιρίες.
Το DiiVA υποστηρίζει ταχύτητες, από τη πηγή στην τηλεόραση, 13,5 Gbit/sec. Τα κεντρικά γραφεία της επιτροπής που αναπτύσσει αυτή τη νέα θύρα βρίσκονται στο Γκουαντζού της Kίνας.
Όλα άρχισαν το 2009, τώρα το DiiVA βρίσκεται στην έκδοση 1.1.

Δημοφιλεις αναρτήσεις