Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κανονίστε την πορεία σας να μην αρρωσταίνετε όλοι μαζί στην Άρτα

Το Νοσοκομείο της Άρτας είχε 7 κρεβάτια στην εντατική (ΜΕΘ). Τώρα λόγω μνημονίου και μεσοπρόθεσμου, θα έχει 4. Κανονίστε την πορεία σας να μην αρρωσταίνετε όλοι μαζί, κανονίστε να μην παθαίνετε τίποτα, να προσέχετε, αυτό σας λέμε μόνο να προσέχετε....
arta.gr
Λάθη στα στοιχεία που αναφέρονται στην τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας έχουν εντοπιστεί σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Άρτας, γεγονός που σε επίπεδο Μ.Ε.Θ. συνεπάγεται την μείωση των κλινών από 7 σε 4,
αλλά και επιμέρους μειώσεις κλινών συνολικά από 236 σε 208. Όπως εκτιμά η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, δόθηκαν λάθος στοιχεία στη διαδικασία ροής στις πληροφορίες εισροών στις κλινικές με αποτέλεσμα και η πρόταση του Υπουργείου η οποία υπεβλήθη στο πλαίσιο της δεκαπενθήμερης διαβούλευσης να βασιστεί σε λάθος δεδομένα. Ανάλογα λάθη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί και σε άλλα νοσοκομεία με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να έχει ζητήσει να γίνει αναθεώρηση και ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας ετοιμάζεται να στείλει την πρόταση με τα νέα στοιχεία.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργος Λάμπρου δήλωσε για το θέμα: «Στην πρόταση του Υπουργείου για διαβούλευση στα πλαίσια ανασυγκρότησης των νοσοκομείων διαπιστώνουμε ότι το νοσοκομείο διατηρεί την αυτοτέλειά του και την οργανική του δομή στο σύνολό της. Είναι στοιχεία τα οποία καταρχήν εκτιμώνται θετικά. Οι επί μέρους μειώσεις κλινών συνολικού αριθμού 28, δηλαδή από 236 σε 208 επηρεάζουν σε μικρό ποσοστό τη λειτουργικότητα. Εξαίρεση αποτελεί η ΜΕΘ όπου από 7, οι κλίνες γίνονται 4. Έχει εντοπιστεί το πρόβλημα που οδήγησε σε αυτή την απόφαση και αισιοδοξούμε ότι με τα καινούργια στοιχεία που θα δώσουμε θα επανέλθουμε στα κανονικά κρεβάτια της ΜΕΘ. Ήδη υποβάλουμε την πρότασή μας στο υπουργείο με τα καινούργια στοιχεία όπως ζητήθηκε απ’ το υπουργείο να γίνει αναθεώρηση διότι διαπιστώθηκε πως σε πάρα πολλά νοσοκομεία υπάρχουν τέτοια λάθη».
«Σαφώς είναι λάθος τα στοιχεία και πρέπει να διορθωθούν διότι η μονάδα εκτελεί ένα αξιόλογο έργο στην περιοχή» ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας. Ο κ. Χριστόδουλος Ναθαναήλ παρέθεσε και κάποια στοιχεία τα οποία αναφέρονται στη δραστηριότητα της μονάδας το 2010. Σύμφωνα με αυτά, το 2010 νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ 129 ασθενείς με 2082 μέρες νοσηλείας που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης κρεβατιών 84% (και όχι 24% όπως λανθασμένα παρουσιάζεται). Δύο από τους επτά γιατρούς της ΜΕΘ εφημερεύουν στην Πνευμονολογική κλινική. Από το Σεπτέμβριο ανοίγει Ιατρείο Ελέγχου Διαταραχών Ύπνου υπό την ΜΕΘ. Παράλληλα έχει εγκριθεί απ’ το Δ.Σ η δημιουργία 4 κλινών Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας επίσης υπό τη ΜΕΘ. Ο Δ/ντής της μονάδας με απόφαση του Δ.Σ. είναι υπεύθυνος και για τη λειτουργία της μονάδος Νευροχειρουργικής και των Τ.Ε.Π. Ακόμη τα τελευταία 2 χρόνια η μονάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα BLS για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Δημοφιλεις αναρτήσεις