Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

H πιο αναγνωρίσιμη φωτογραφία της ψηφιακής εποχής

theinsider.gr
Είναι ενδεχομένως η πιο αναγνωρίσιμη φωτογραφία όλων των εποχών ή- ίσως καλύτερα- της ψηφιακής εποχής. Μια ταπετσαρία της Microsoft στα ΧP, εδώ και χρόνια είναι μια αχανής καταπράσινη πεδιάδα με τα σύννεφα να περνούν από πάνω. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιο δημιούργημα του photoshop, αλλά για μια απολύτως αληθινή φωτογραφία που έχει τραβήξει ο πρώην φωτογράφος του National Geographic, Τσακ Ο' Ρίαρ.

Ο 69χρονος φωτογράφος τράβηξε αυτό το καταπληκτικό τοπίο στην Καλιφόρνια, κοντά στο σπίτι του στην κοιλάδα της Νάπα.

«Οδηγούσα στον ίδιο δρόμο μεταξύ Νάπα και Σαν Φρανσίσκο αρκετες φορές την εβδομάδα το 2002 και το 2003, αλλά τότε ήταν Ιανουάριος, όταν το γρασίδι είναι πιο πράσινο από ποτέ και έτσι βγήκα αμέσως από το αυτοκίνητο και έβγαλε μερικές εικόνες».

Βέβαια, όπως λέει τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή του τη φωτογραφία θα την αναγνώριζε κάθε άνθρωπος στον κόσμο που έχει υπολογιστή! Μάλιστα, σύντομα ξέχασε τη φωτογραφία που τράβηξε, ώσπου αρκετό καιρό αργότερα ο ατζέντης του τον ενημέρωσε ότι η Microsoft είχε ανακαλύψει την φωτογραφία του και την ήθελε.

Ο κ. Ο' Ρίαρ εξαιτίας του συμβολαίου του δεν μπορεί να αποκαλύψει πόσο πληρώθηκε από τη Microsoft για να δώσει τα δικαιώματα της φωτογραφίας του, όμως είναι γνωστό ότι πρόκειται για το δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο φωτογραφίας.

Ο ίδιος πάντως δεν βλέπει την φωτογραφία του στον υπολογιστή του καθώς χρησιμοποιεί Mac!

Δημοφιλεις αναρτήσεις