Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Τηλεφωνικό ραντεβού

ΕΟΠΥΥ: Εμπιστεύσου με! Εγγυημένη ικανοποίηση! 
alfavita.gr
Δεν έφτανε που οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - καθώς έκλεισαν τα εργαστήρια του ΙΚΑ και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές - τώρα γίνεται απαγορευτικό ακόμα και το ίδιο το τηλεφώνημα για το κλείσιμο του ραντεβού:
Από τη Δευτέρα η κλήση στο γνωστό μέχρι τώρα «184» θα χρεώνεται μέχρι και 36 (!) φορές ακριβότερα απ' ό,τι μέχρι σήμερα. Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι αντί για το 184 θα καλούν στους νέους αριθμούς 14784 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο όμως κάθε κλήση, όπως διαπίστωσε και καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), θα κοστίζει πανάκριβα:

 -Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο πρός το 14784 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 0,99 ευρώ, από 0,03 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 33 φορές (!) ακριβότερη από σήμερα ή αλλιώς αύξηση 3.200%.

-Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο προς το 14900 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 1,08 ευρώ, αντί 0,03 ευρώ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 36 φορές ακριβότερη από σήμερα (3.500%).

-Οταν η κλήση για ραντεβού γίνει από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά: 1,18 ευρώ ανά λεπτό. Η μετακύλιση και της τηλεφωνικής κλήσης στις τσέπες του ασφαλισμένου είναι στοιχείο της εντεινόμενης εμπορευματοποίησης και των περικοπών στην Υγεία, στα οποία μοχλός αποτελεί και η δημιουργία και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε όλο το άρθρο: alfavita.gr