Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Slax Linux

Για κάθε 80 ανθρώπους που μπαίνουν με Windows στο blog, υπάρχουν ακόμη 10 που μπαίνουν με Mac OS X, 5 με Linux και 5 με Android. Το Linux παρόλο που ασχολούμαστε περιστασιακά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους χρήστες υπολογιστών.

Υπάρχουν δεκάδες εκδόσεις του Linux με κυρίαρχο το Ubuntu που συμπλήρωσε μισό χρόνο σε έναν από τους υπολογιστές μας. Αλλά πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει ένα απίστευτο λειτουργικό, το Slax. Tι να πούμε για ένα λειτουργικό των 210MB; Tρέχει σφαίρα από ένα USB stick. To δοκιμάσαμε σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές νέους και παλιούς και δεν κολλάει πουθενά. Όποιος τολμήσει να το χρησιμοποιήσει μόλις το τρέξει για πρώτη φορά πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο σε ένα router και να κάνει αναβάθμιση στο Slax για να τραβήξει τις τελευταίες ενημερώσεις. Αμέσως μετά λειτουργούν τα πάντα. Wifi, αναλύσεις κλπ. Είναι απίθανο πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει ελληνικό περιβάλλον εργασίας!

Καθώς πλέον τα πάντα σε ένα υπολογιστή γίνονται μέσα από ένα browser και ο Firefox είναι προεγκατεστημένος, δεν λείπει τίποτα από το λειτουργικό....Βοnus:
Ξέραμε μέχρι τώρα ότι το Cambridge το παίρνουμε για τα Αγγλικά και τους υπολογιστές, τώρα θα πάρουμε και για την φωτογραφία. Το πανέμορφο site, για όποιον θέλει να γίνει πραγματικά γνώστης στο αντικείμενο: cambridgeincolour.com. Έχει πολύ χρήσιμους και κατανοητούς οδηγούς, για παράδειγμα για το βάθος πεδίου: cambridgeincolour.com/tutorials/depth-of-field.htm