Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οδικό δίκτυο Ηπείρου

Πηγή:  epiruspost.gr
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην περιοχή του Τερόβου, καθώς κι άλλα, μικρότερα, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Στο Τέροβο, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, εξετράπη κι ανατράπηκε μία νταλίκα, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για έξι ώρες και ακολούθησε η εκτροπή κι ανατροπή του λεωφορείου. Παράλληλα καταγράφηκαν τροχαία υλικών ζημιών, σε διάφορα σημεία της Ηπείρου, ακόμη και μέσα στους αστικούς ιστούς αλλά και στην Εγνατία Οδό.



Όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν, αφ' ενός το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει τεράστια προβλήματα και πραγματικές παγίδες θανάτου, αφ΄ ετέρου πολλοί οδηγοί δεν συντηρούν (ελαστικά κλπ) στους χρόνους που πρέπει και συνάμα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Πέρα όμως από τον ανθρώπινο παράγοντα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Εθνική καρμανιόλα, αποτελεί η εθνική οδός Ιωαννίνων Αντιρρίου.

Σε αυτόν τον δρόμο κινούνται καθημερινά, χιλιάδες αυτοκίνητα, με χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές. Δεν έχει τελειωμό ο μακρύς κατάλογος των τροχαίων δυστυχημάτων, με νεκρούς, τραυματίες και αναπήρους.

Άσφαλτος που έχει διαλυθεί, λακκούβες, ρωγμές, καθιζήσεις του οδοστρώματος... Μία εθνική οδός που δεν άλλαξε σε τίποτα τα τελευταία πενήντα χρόνια και χαρακτηρίζεται από τα αμέτρητα μπαλώματα.

Υπό πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Τρικάλων. Σήμερα δεν έχει τον κυκλοφοριακό φόρτο του παρελθόντος, όμως εξακολουθούν να την επιλέγουν πολλοί οδηγοί. Είναι ένας ακόμη δρόμος όπου τα ατυχήματα είναι συχνά.

Όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Ειδικά μετά τις πληγές που άφησε ο φετινός χειμώνας, δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πρόβλημα.

Ένα οδικό δίκτυο που δεν εμπνέει καμία ασφάλεια για τους οδηγούς. Κι όλα αυτά μετά από δεκάδες εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από το 1990 μέχρι τώρα για παρεμβάσεις στον τομέα των οδικών υποδομών.

Δημοφιλεις αναρτήσεις