Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Windows 10, και άλλα internet news

Αποφασισμένη να μην χάσει ούτε ένα χρήστη υπολογιστή είναι η Microsoft με τα Windows 10. Σήμερα 1 Ιουνίου, έστειλε προσκλήσεις σε όλους τους χρήστες Windows 7, 8,8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 μόλις γίνουν διαθέσιμα, χωρίς καμία χρέωση πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά....

Eν τω μεταξύ ας δούμε τελικά πόσοι είμαστε στο ελληνικό internet:
Πηγή: deasy.gr
Λοιπόν, το γνωστό μας Monitor έκανε τις σχετικές του μετρήσεις και αποκαλύπτει  πως: Στο Facebook βρίσκονται σχεδόν όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη χώρα μας. Αισίως η ελληνική κοινότητα μετρά 6,7 εκατ. χρήστες, φυσικά κάποιοι είναι ανενεργοί, κάποιοι είναι εταιρείες που έχουν δηλωθεί ως πρόσωπα, αλλά τέλος πάντων έχουμε γίνει πολλοί.


Αξιοπρόσεκτος είναι ο αριθμός των 634.403 χρηστών του YouTube. Οι άνθρωποι του Monitor καταγράφουν αύξηση κατά 79%. Μήπως παράγουμε περισσότερα βίντεο απ' όσα προλαβαίνουμε να καταναλώσουμε;

Στο Twitter θα βρεις 509.443 λογαριασμούς, πάλι και εδώ θα βρεις ανενεργούς και αν προσέξεις περισσότερο ίσως παρατηρήσεις πως κάποιοι έχουν δύο ή και περισσότερους λογαριασμούς. Βάλε και αυτούς που είναι μεν ενεργοί αλλά περιορίζονται στο να αναδημοσιεύουν tweets διαγωνισμών που λέγαμε και τις προάλλες, ο πραγματικά δραστήριος πληθυσμός είναι αρκετά περιορισμένος.

Στο Instagram δημοσιεύουν φωτογραφίες 278.531 νοματαίοι.

Επίσης, το Monitor καταγράφει 55.636 blogs και εδώ μάλλον ισχύει λίγα από τα ανωτέρω. Πολλά είναι διπλά και τρίδιπλα, πάρα πολλά περιορίζονται σε ξερές αναπαραγωγές, οπότε πάλι ο "πυρήνας" των πραγματικά δραστήριων blogs πρέπει να είναι περιορισμένος, αλλά αυτό το λέμε απολύτως εμπειρικά και δεν μπορούμε για την ώρα να το αποδείξουμε.

Δημοφιλεις αναρτήσεις