Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Σεισμός 6.1 Ρίχτερ κοντά στη Λευκάδα

Οι αυτόματες μετρήσεις που γίνονται χωρίς παρουσία σεισμολόγου από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών,  δείχνουν 6.1 Ρίχτερ.

Ημ/νία: 17/11/2015 9:10:08 πμ
Τοποθεσία: 31.6χλμ Νοτιοδυτικά από Πρέβεζα
Τοπικό Μέγεθος (ML): 6.1 Εστιακό Βάθος (χλμ.): 5

Πηγή: protothema.gr
"Mια 65χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πόντι (κατά άλλες πληροφορίες στο γειτονικό χωριό Άγιος Πέτρος) κοντά στη Βασιλική, όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Πληροφορίες από το ίδιο χωριό αναφέρουν ότι η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με τα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ ήταν η μόνη που δεν πρόλαβε να βγει.

Λίγο αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας Διονύσης Χαλικιάς, επιβεβαίωσε και δεύτερη νεκρή στο χωριό Αθάνι, που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της. Προς το παρόν στο χωριό δεν έχουν φτάσει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται καθ' οδόν, καθώς το χωριό βρίσκεται σε ορεινό σημείο στην άλλη άκρη του νησιού από την πρωτεύουσα, και το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει μόνο την πληροφορία για εγκλωβισμό.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με το lefkadapress.gr έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική ."